Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Hokejists Raitis Ivanāns gatavs strādāt celtniecībā

© Scanpix

Pēc līguma nepagarināšanas ar Rīgas «Dinamo» par bezdarbnieku patlaban uzskatāms hokejists Raitis Ivanāns (34). Kādā intervijā viņš pat pajoko, ja neizdosies atrast savu vietu hokeja pasaulē, varbūt nāksies strādāt celtniecībā.

Ja neņem vērā «Dinamo» aizvadīto sezonu, Raita Ivanāna mājvieta kopš 1996. gada ir ASV, kas ir viņa laulātās draudzenes dzimtene. Sākot no pašas apakšas – AHL, viņš aizlauzās līdz NHL klubiem Monreālas «Canadiens», Kalgari «Flames» un Losandželosas «Kings», kur pildīja tā sauktā policista lomu – sodīja pretiniekus, kas izturējās rupji pret paša komandas zvaigznēm.

Aizvadītajā nedēļā Ivanāns uz neilgu laiku ieradies Latvijā, lai nokārtotu privātas lietas un satiktos ar draugiem, tostarp bijušajiem komandas biedriem no «Dinamo» –­ Polu Ščehuru, Kristapu Sotnieku un Arvīdu Reķi. «Pols ir lielisks puisis, un es sekoju līdzi gan viņa, gan pārējo sniegumam. Pārskatu interesantākos momentus, gūtos vārtus. Ar pagājušo sezonu ne salīdzināt. Toreiz mēs tik daudz maču zaudējām!» intervijā portālam «Allhockey.ru» stāsta Ivanāns.

Hokejists neslēpj, ka līguma nepagarināšana ar «Dinamo» viņam bijis šoks un iemeslus viņš līdz šim tā arī īsti nezina. «Ar to nodarbojas aģents. Viss notika ar viņa starpniecību. ««Dinamo» bija savas sapulces maijā, jūnijā, un pēc sezonas tika lemts par nākamo komandu. Droši vien neiederējos jaunās komandas konceptā. Tas ir bizness, un tā notiek visās komandās. Sezona beidzās, es aizbraucu, un par līguma laušanu uzzināju no aģenta,» intervijā «Sporta Avīzei» pauž hokejists. Lai arī 34 gadi hokejistam ir cienījams vecums, mest pie malas hokeju Ivanāns vēl nedomā. Tiesa, viņš arī neplāno spēlēt ASV zemākajās līgās, lai atkal par jaunu lauztu ceļu uz NHL. Tad jau, ticamāk, skats jāmet uz Eiropas klubiem Zviedrijā, Šveicē vai Vācijā.... Ko darīt, ja tas neizdodas? «Īpaši par to domājis neesmu. Galvā visādas domas, ko varētu darīt, bet tādu jomu, kurā pēc sportista karjeras beigšanas varētu izpausties, atradis vēl neesmu,» viņš pauž. Savukārt intervijā «Allhockey.ru» viņš arī neslēpj nelielu skaudību attiecībā uz bijušo hokejistu, tagadējo Rīgas «Dinamo» trenera palīgu Ģirtu Ankipānu. «Tas ir lieliski – pabeigt sportista karjeru un tūlīt pāršķirt jaunu lappusi, sākt jaunu ceļu. Tas tev nav iet strādāt celtniecībā pēc tam, kad esi bijis hokeja komandas dalībnieks,» salīdzina Ivanāns, pajokojot, ka, iespējams, pašam tieši tas drīzumā būs jādara.