Veikala signalizācija vēsta par aviokatastrofu

Kanādas Jaunskotijas provinces varasiestādes izmeklē kādu dīvainu atgadījumu – veikala signalizācija noraidījusi signālu, kuru netālais civilās aviācijas kontroles dienests interpretējis kā katastrofu cietušas lidmašīnas pilotu saucienu pēc palīdzības.

Saņemot SOS signālu, kontroles dienests bija absolūti pārliecināts, ka Bervikas pilsētas apkaimē avarējusi pasažieru lidmašīna «Boeing – 777», kas bija ceļā uz Atlantu. Tikai pēc tam, kad apkārtne izpētīta ar helikopteru un izlūklidmašīnu «Aurora», kļuvis skaidrs, ka nekāda avārija nav notikusi, turklāt saņemta informācija, ka laineris veiksmīgi piezemējies Atlantā. Izmeklēšanā noskaidrots, ka nepareizi interpretētais signāls nācis no kāda vietējā universālveikala signalizācijas. Veikala īpašnieki ir neizpratnē, jo šī signalizācija bez kļūmēm darbojusies jau gadiem ilgi.

Vakara Ziņas

«Katrā braucienā pārsteidzošākais ir cilvēki – gan tie, ar kuriem vienojošs ir ceļš, gan tie, ar kuriem šai ceļā ir lemts satikties. Tas ir neticami, cik spēcīgus, radošus un gaišus cilvēkus mēs sastopam ceļā un ikvienā vietā, kur nonākam,» saka mūziķis, dziesmu autors, Latvijas Radio 5 direktors un «Velomūzikas» idejas autors Kārlis Kazāks.

Svarīgākais