230 kilogramus smagā vīra neticamie piedzīvojumi

© Scanpix

Gandrīz 230 kilogramus smagajam francūzim Kevinam Šenē un viņa tuviniekiem nācies veltīt neiedomājamas pūles, lai no Čikāgas, kur vīrietis ārstējās slimnīcā, nokļūtu savā dzimtajā Fernēvoltēras pilsētā netālu no Francijas un Šveices robežas.

Slimo vīrieti pārvadāt atteikušās gan aviosabiedrības, gan dzelzceļa kompānijas, gan pat okeāna kuģu operatori.

«Tas, ka mans dēls ir tik smags, nav viņa vaina, jo viņš cieš no kādas ģenētiskas slimības,» skaidrojusi 22 gadus vecā Šenē māte Kristīna. Viņa sacījusi, ka gandrīz pusotru gadu ilgušais ārstniecības kurss Čikāgā devis rezultātus un slimības progresēšanu vismaz izdevies apturēt.

Taču pēc iznākšanas no slimnīcas ģimene saskārusies ar negaidītām problēmām. Sākumā Šenē biļeti atpakaļceļam no Čikāgas uz Parīzi anulējusi aviosabiedrība «British Airways». Izceļoties skandālam, tās pārstāvji atteikušies komentēt savu lēmumu, turklāt bijuši tik nekaunīgi, ka atbildējuši – informāciju nevarot izpaust klienta (tātad Šenē) privāto datu neaizskaramības dēļ.

Saprotot, ka lidsabiedrība pretimnākšanu neizrādīs, ģimene vēlējusies iegādāties biļetes uz kuģi, taču arī kompānija «Carnival Cruises», kas nodrošina transatlantisko laineru satiksmi, tās nav pārdevusi, uzsverot, ka vīrietim nepieciešama īpaša aprūpe, kuru uz kuģa nav iespējams nodrošināt. Kad ziņas par ASV iestrēgušo francūzi nonākušas avīzēs, gatavību viņu aizvest līdz Londonai izteikusi lidsabiedrība «Virgin Airlines», tiesa, ģimenei nācies īrēt automašīnu, lai nokļūtu līdz Ņujorkai.

Arī ierodoties Lielbritānijā, Šenē likstas nav beigušās. Kompānija «Eurostar» paziņojusi, ka viņš nevarēs izmantot tās ātrvilcienu pakalpojumus, jo drošības instrukcijās ir rakstīts, ka visiem pasažieriem ārkārtas situācijas gadījumos jāspēj patstāvīgi evakuēties no vilciena. Tiesa, «Eurostar» uzņēmās apmaksāt Šenē ģimenes rēķinu vienā no Londonas viesnīcām, vienlaikus risinot pārrunas ar prāmju kompāniju «P&O», kas galu galā piekrita uzņemt vīrieti savā reisā uz Kalē. Vēl pēc vairāk nekā 600 kilometrus gara ceļa ātrās palīdzības automašīnā viņš beidzot sasniedzis dzimtās mājas un vienīgais, ko spējis paziņot reportieriem: «Esmu ļoti noguris.»

Svarīgākais