Ķenguru sagūsta lidostas aptiekā

© Scanpix

Melburnas lidostā uz pārdesmit minūtēm jautrību un haosu ieviesis kāds ķengurs, kas klīdis pa vienu no termināļiem.

Dzīvnieks bija guvis nelielus savainojumus, pakļūstot zem automašīnas lidostas stāvvietā, bet tika sagūstīts otrajā stāvā esošajā aptiekā – tas ļāva interneta asprāšiem sacensties stāstos par to, kā ķengurs meklējis medicīnisko palīdzību.

Lidostas preses sekretāre Anna Džileta stāstījusi, ka, pamanot ķenguru lidostā, viens no termināļa sektoriem ticis slēgts, jo bijušas bažas, ka dzīvnieks var nokļūt uz skrejceļa. Laimīgā kārtā šāda nodoma tam nav bijis – ķengurs ielēcis aptiekā, paslēpies aiz kāda no plauktiem un ar interesi vērojis drošības dienesta darbiniekus, kuri ielenkuši aptieku un evakuējuši pasažierus.

«Kad mani piezvanīja darbiniece un stāstīja, ka aptiekā ir ķengurs, es tam sākumā neticēju, bet vēlāk mani pārņēma bailes par to, kādu grautiņu tas tur var sarīkot,» vietējai radiostacijai stāstījis aptiekas īpašnieks. Iespējams, tā arī būtu noticis, ja dzīvnieku būtu metušies gūstīt lidostas drošībnieki un policisti, kas ieradās notikuma vietā, taču viņiem pieticis prāta sagaidīt organizācijas «Wildlife Victoria» veterinārus. Tie prasmīgi iemidzinājuši dzīvnieku, iešaujot viņam ampulu ar miegazālēm, bet pēc tam aizveduši uz vienu no savām patversmēm. Dzīvnieku aizstāvji stāstījuši, ka sadursmē ar automašīnu ķengurs guvis vieglu kājas savainojumu, taču viņa nodilušie nagi liecina, ka dzīvnieks ilgi klīdis pa asfaltēto automašīnu stāvvietu.

Svarīgākais