Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Pugačova un Galkins surogātmātei par dvīņiem samaksā 100 000 dolāru

© Scanpix

Gada sensācija nr.1 Krievijā– Krievijas estrādes primadonna Alla Pugačova un parodiju meistars Maksims Galkins kļuvuši par dvīnīšu vecākiem. Harijs un Elizabete pasaulē nākuši 18.septembrī, bērni radīti mākslīgās apaugļošanas ceļā, un viņus iznēsājusi surogātmāte.

Jaundzimušie jau nodēvēti par karaliskajiem dvīņiem.

Vecmāmiņai pašai savs bērns

Runā, ka katrā jokā slēpjas arī daļa patiesības, ko dzīvē apliecinājusi ir arī Alla Pugačova. Pirms pusotra gada, kad primadonna trešo reizi kļuva par vecmāmiņu, viņa lūgusi meitu Kristīnu Orbakaiti pataupīt bērnu drēbītes. Protams, prese šo ziņu tiražēja tūkstošos eksemplāru, taču nez vai kāds toreiz ticēja, ka dziedātājai tās tiešām varētu noderēt. Tagad par to nav ne mazāko šaubu; 64gadus vecā Alla Pugačova un viņas 37gadus vecais vīrs Maksims Galkins ir kļuvuši par vecākiem dvīņiem. Tiesa, bērniņus iznēsājusi cita sieviete, surogātmāte, bet Pugačova un Galkins ir viņu bioloģiskie vecāki.

Pāris ir kopā jau divpadsmit gadu, bet attiecības oficiāli noformēja 2011.gada decembrī. Par to, ka Pugačova un Galkins plāno kļūt par vecākiem, ir zinājuši tikai daži– primadonnas meita Kristīna Orbakaite, Galkina brālis Dmitrijs un kāda tuva ģimenes draudzene. Pēc sensacionālās ziņas parādīšanās atklātībā daudzi steidza sveikt pāri ar ģimenes pieaugumu, taču bija arī tādi, kuri viņus nosodīja. Sanktpēterburgas deputāts Vitālijs Milonovs atteicās novēlēt jaunajai ģimenei laimi, motivējot šo attieksmi ar to, ka «viņi sev nopirkuši bērnu», jo viņiem ir daudz naudas. «Viņi varēja izmantot jebkuru sievieti, atvainojiet par izteicienu, «inkubatoru», kas viņiem iznēsātu bērnu,» tā deputāts. Saskaņā ar neapstiprinātu informāciju pāris par bērnu iznēsāšanu samaksājis surogātmātei aptuveni 100000dolāru.

Jau ilgi plānojusi bērnu

Jau vismaz vienpadsmit gadu primadonna nodarbojusies ar bērna radīšanas jautājumu. «Viņa vienmēr ir vēlējusies otru bērnu,» zina stāstīt elitārās klīnikas «Māte un bērni» dibinātājs un galvenais ārsts Marks Kurcers. Nav brīnums, ka Pugačova un Galkins izvēlējās tieši šo klīniku, kas atrodas Lapino ciemā, kur dzīvo Krievijas politiskā elite, kā arī šovbiznesa slavenības. Ārsts atzīst, ka tikai tagad, pateicoties mūsdienu medicīnas sasniegumiem, Pugačovai bija iespējams šādā veidā tikt pie bērniem, izmantojot pirms vienpadsmit gadiem sasaldētās olšūnas. Šo faktu dziedātāja visu šo laiku bija turējusi pilnīgā slepenībā. Pat Galkins par to uzzinājis tikai pēc kāzām, kas notika pirms diviem gadiem. Kriokonservācija(šūnu sasaldēšana) pēc klīnikas cenrāža izmaksājusi primadonnai 20000 rubļu.

Pugačova vēlējusies tikt pie bērna jau tad, kad bija precējusies ar Filipu Kirkorovu. Toreiz viņai bija 47gadi. Par spīti speciāliem ārstēšanās kursiem, dziedātāja nespēja palikt stāvoklī. Palīdzību viņa bija meklējusi ne tikai pie Krievijas speciālistiem, bet arī ārzemju klīnikās. Bet viss bija veltīgi. Maskavas Dzemdniecības un ginekoloģijas institūta ārsti vēl šodien atceras, kā 90.gadu vidū viņiem nācies slēpt no ziņkārīgo acīm savu prominento pacienti.

Interesanti, ka tieši Pugačovas bijušā vīra Kirkorova paraugs mudinājis viņu atkal pievērsties bērna radīšanas iespējai. Pēc tam, kad Kirkovs pavēstīja par meitiņas Allas Viktorijas un vēl pēc pusgada par dēla Martina pasaulē nākšanu, izplatījās baumas, ka arī Pugačova nolēmusi sekot bijušā vīra piemēram un tādā pašā veidā– izmantojot surogātmāti– tikt pie tik ilgi gribētā bērniņa.

Falšā surogātmāte

Saskaņā ar sākotnējo informāciju populārā Krievijas šovbiznesa pāra Pugačovas un Galkina «karaliskos dvīņus» iznēsājusi un pasaulē laidusi kāda Kazaņas pilsētas iedzīvotāja Jeļena Širinina. «Kad Dievs dod tādu iespēju, fizisko stāvokli, tad kāpēc gan ne? Iespējams, ka es esmu tāds cilvēks, bet man nebija grūti atdot bērnus, jo es zināju, ka es viņiem tādā veidā sagādāju laimi,» sacīja Širinina video, kurš tika demonstrēts Krievijas TV kanāla «Rossija1» programmā. Taču, kā izrādās, sieviete to sacījusi nevis par Pugačovas un Galkina, bet gan pilnīgi citiem bērniem. Izrādās, ka tā bijusi tikai žurnālistu palaista «pīle». Kā pastāstīja Jeļena Širinina, uzstāties TV viņu uzaicinājuši programmas administratori, lai viņa dalītos iespaidos par savu pieredzi citu bērnu iznēsāšanā, jo sieviete tiešām pirms vairākiem gadiem bijusi surogātmāte. 2009.gadā viņa kādam pārim pasaulē laidusi dvīņus. Video ieraksta uzņemšana notikusi Kazaņā, kur žurnālisti viņu sīki jo sīki izjautājuši par viņas pieredzi. Kad vakarā sieviete noskatījusies raidījumu, viņa– pēc pašas vārdiem sakot– «nonākusi ne visai patīkamā stāvoklī», jo no intervijas varēja secināt, ka tieši viņa ir Pugačovas un Galkina bērnu surogātmāte. Tātad tā nav un nemaz nevar būt patiesība. Pēc Krievijas likumiem surogātmāte nedrīkst nemaz zināt, kura pāra bērnus viņa iznēsā, lai vēlāk nekādā veidā nevarētu šantažēt vai kā citādi iespaidot bērnu bioloģiskos vecākus.

Jaunie vecāki «septītajās debesīs»

Saskaņā ar līguma noteikumiem tūlīt pēc bērnu piedzimšanas surogātmāte atdod bērnus medicīniskajam personālam un viņus vairs neredz. Pirmajās desmit dienās, kuras mazuļi pavadīja klīnikā, par viņiem rūpējusies pati Alla Borisovna. Kā vēlāk stāstīja slimnīcas ārsti, primadonna pati bērniņus pārtinusi vairākas reizes dienā un pat dziedājusi viņiem šūpļa dziesmas. «Alla Borisovna. Viņā bija tik liela mātes laime, kad sadzirdēja jaundzimušo pirmos kliedzienus,» stāsta klīnikas operāciju bloka vadītāja Anastasija Hvatova. Visu šo laiku Pugačova un Galkins pavadījuši klīnikā. Arī Galkins dalās savās izjūtās: «Es no laimes atrodos septītajās debesīs. Tagad es izjūtu to, ko sajūt jaunie tēvi, pirmo reizi rokās turot savu pirmo bērniņu.» Kā apgalvo personāls, viņi ilgi nebija redzējuši tādas rūpes un mīlestību, kādas izrādījuši jaunie vecāki. Pirmā, kura steigusi apciemot laimīgo ģimeni un savu mazo māsiņu un brālīti, bijusi Kristīna Orbakaite.