Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Adele jau gadiem nerunā ar tēvu

© scanpix

Drāma brīnišķīgās balss īpašnieces Adeles ģimenē. Britu dziedātājas tēvs Mārks Evanss gadiem ilgi nebija licies zinis par savu meitu, bet tagad viņš ir neārstējami slims un vēlas salīgt mieru ar meitu un tikties ar savu nepilnu gadu veco mazdēlu. Adele pagaidām nevēlas saklausīt tēva žēlabaino lūgšanu.

Uzaugusi bez tēva atbalsta

Adeles tēvs Mārks Evanss pameta ģimeni, kad meitenei bija trīs gadi. Viņš nodevās alkoholam un par sievu un meitu vairs nelikās ne zinis. Adeli uzaudzināja māte Penija, bet tēvu meitene redzējusi tikai dažas reizes gadā. Vasaras brīvdienas viņa pavadīja pie vecvecākiem, kopā ar vectēvu Adele gāja makšķerēt un pastaigāties. Tieši viņš sniedza meitenei to drošības sajūtu un mīlestību, ko nespēja dot tēvs alkoholiķis. Lai meita varētu mācīties mūzikas skolā, Penija strādāja vairākos darbos, tostarp par sekretāri un masieri. Tā kā ģimenē allaž bija naudas grūtības, Penija un Adele dzīvoja sociālajos dzīvokļos. Dziedātāja ir pateicīga mātei, kura ziedoja visu savu dzīvi meitas labā. Īpaši smags Adelei bija laiks pēc vectēva nāves. Savas izjūtas, sapņus un pārdzīvojumus meitene uzticēja dienasgrāmatai. Viņa rakstīja dzejoļus un arī dziesmas, kurās ielika visu savu sirdi. «Es nevaru citādāk kā vien atkailināt sevi savās dziesmās, tā ir mana DNS daļa,» tā šo fenomenu apraksta Adele. «Es neprotu runāt par jūtām. Puiši no savām dusmām atbrīvojas sportā, es – mūzikā.» Dzīve iemācīja viņai būt piesardzīgai pret vīriešiem. Vilšanās savā tēvā un pēc tam arī savā pirmajā pusaudžu laika draugā atspoguļojās arī viņas debijas albumā «19».

Neveiksmīgā izpļāpāšanās

2011. gadā Adele pilnībā sarāva saites ar tēvu. Kādā intervijā Mārks Evanss bija pārāk daudz izpļāpājies par savas slavenās meitas pagātni. Tas ļoti sadusmoja Adeli, kura līdz tam ar īpašu rūpību bija sargājusi savu privāto dzīvi, it īpaši pēc mazā Andželo nākšanas pasaulē. Kā raksta britu avīze «The Daily Mail», viņa un viņas vīrs Saimons Koneckis aprīkojuši savu piecu miljonu vērto māju ar dažādām drošības ierīcēm un logos pat iebūvējuši ložu necaurlaidīgu stiklu.

Adele nespēja piedot tēva vaļsirdīgo interviju un tūlīt pēc tās pārstāja ar viņu kontaktēties. «Viņš nekad vairs nesaņems no manis nekādu ziņu, jo nekas mani nespētu vairāk sadusmot kā pašas tēva nodevība. Lasies lapās! Kā tu vari uzdrošināties komentēt manu dzīvi?! Tas man liek vārīties aiz dusmām!» intervijā «Vogue» sacījusi Adele. Arī līdz šim dziedātāja bija iztikusi bez tēva rūpēm un atbalsta un visu, ko dzīvē sasniegusi, izcīnījusi pašas spēkiem. 25 gados viņa tikusi mūzikas pasaules virsotnē, pārspējot pat dažus rekordus. Viņas albums «21» atzīts par vispārdotāko 21. gadsimta ierakstu Lielbritānijā. Turklāt Adele ir pirmais dzīvais mākslinieks kopš «The Beatles» panākumiem 1964. gadā, kam britu singlu un albumu topa pirmajā piecniekā ir bijuši divi hiti vienlaikus. Adele ir «Zelta globuss» balvas, deviņu «Grammy» balvu un prestižās kino balvas «Oskars» ieguvēja.

Lūgšanas pagaidām neuzklausa

«Pirms es mirstu ar vēzi, ļauj man tikties ar manu mazdēlu,» tāds saskaņā ar britu izdevuma «Sun» rīcībā esošo informāciju esot nedziedināmi slimā Evansa lūgums. Andželo Džeimss pasaulē nāca pērn oktobrī. Par mazdēla dzimšanu un arī par viņa vārdu Evanss uzzinājis no medijiem. Intervijā viņš paudis nožēlu, ka Adele puisītim devusi vārdu Džeimss, nevis vectēva vārdu – Džons. «Nezinu, kāpēc viņa izšķīrās par Džeimsu, ja nu vienīgi attiecinot to uz Džeimsu Bondu. Un Dievs vien zina, no kurienes nācis Andželo. Tas taču ir L. A., vai ne tā?» Mazdēlu viņš nav redzējis un pamazām sāk atmest šīs cerības. «Es varu nomirt, pirms paspēju ar Adeli izlīgt,» izdevums «Daily Mail» citē 51 gadu veco Evansu. Kādam citam izdevumam viņš atzinis, ka tiešām esot bijis slikts tēvs un nekad neesot bijis meitas tuvumā, kad viņai bijusi vajadzīga palīdzība. Evanss to no sirds nožēlojot. Par spīti pagātnei, Adeles tēvs vēloties redzēt mazdēlu. Naudu viņam nevajagot.

Saskaņā ar «Sun» publicēto informāciju Adele tēva lūgumu vēl neesot sadzirdējusi, taču Evanss nolēmis nepadoties. «Tas ir tā, it kā es skrietu ar pieri sienā,» viņš apraksta situāciju. «Gadi paslīd mums garām un man ir tādas bailes, ka neredzēšu savu mazdēlu.» Viņš ir pārliecināts, ka labākās zāles viņam būtu izlīgums ar meitu.

Jauns izaicinājums – filma

Kamēr tēvs cenšas atjaunot attiecības ar meitu, pati Adele ir gatava jaunam profesionālam izaicinājumam. Saskaņā ar jaunāko informāciju šobrīd notiek pārrunas par Adeles piedalīšanos filmā par soula leģendu Dastiju Springfīldu, kur viņa varētu spēlēt galveno lomu. «Ir projekts – un tā ir taisnība, ka Adele tajā ir iesaistīta – taču viss vēl ir atklāts,» izdevumam «Daily Mail» sacīja kāds drošs avots. Cik zināms, Adele ir «Soula baltās karalienes» (tā tiek dēvēta Springfīlda) kaislīga fane, tāpēc tas nebūtu nekāds brīnums. Filmas uzņemšana varētu sākties 2014. gada beigās vai 2015. gada sākumā.