Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Maniakāls pielūdzējs dedzina latviešu aktrises automašīnu

© Degpunktā

Jau aptuveni gadu Dailes teātra aktrise Aija Dzērve saņem draudīgas, reizēm pat rupjas īsziņas no, kā uzskata aktrise, kāda atraidīta pielūdzēja. Kā nesen ziņoja raidījums «Degpunktā», pielūdzēja rīcība no vārdiem pārgājusi pie darbiem, proti, aktrisei dedzināta mašīna un pavisam nesen arī dzīvokļa durvis.

Aktrises Aijas Dzērves dzīvokļa durvis Teikas rajonā aizdedzinātas pagājušās nedēļas otrdienā, un, tāpat kā par mašīnas aizdedzināšanas gadījumu, kas notikusi aptuveni pirms mēneša, 14. augustā, Dzērve informējusi policiju, kas savukārt ierosinājusi kriminālprocesu. Pēdējā gadījumā liela skāde gan neesot notikusi – durvīm nosvilusi vien lakas kārta, bet pašām nekas nekait. Sliktāk ir ar automašīnu, kas aizdedzināta, kamēr aktrise bijusi laukos. Kāda kaimiņiene raidījumam apliecinājusi, ka automašīna sākusi degt no priekšgala, un, lai arī auto salons palicis neskarts, braukšanai auto izmantot vairs nevarot. Aktrisei nācies samaksāt, lai to aizgādā prom.

Policija apliecinājusi, ka aizdomas krīt uz Dzērves draugu, dzīvesbiedru, no kura aktrise pašķīrusies aptuveni pirms gada. Aktrise gan palabojusi, ka runa nav par tuvu draugu, bet virspusēju paziņu, kuram, pēc aktrises atraidījuma, «galvā kaut kas sagājis uz īso». «Tas ir cilvēks, kurš pirms gada man izrādīja uzmanību. Es teicu – piedod, lūdzu, bet nebūs nekas iespējams. (..) Viņš bija ļoti aizvainots, un visa gada garumā no dažādiem telefoniem pienāca zvani un dažādas īsziņas. Arī rupjas īsziņas,» tālruņa sarunā raidījumam apliecinājusi aktrise. Arī pēc durvju dedzināšanas gadījuma viņa saņēmusi īsziņu, kas ļaujot noprast, ka vainīgais abos dedzināšanas gadījumos ir viena un tā pati persona. Policija sola aizdomās turamo nopratināt, un, ja tiks atklāts, ka viņš ir vainīgs, tad maniakālo pielūdzēju gaida sods par mantas bojāšanu.