Ditai Lūriņai gaidāms otrs bērniņš

© Vakara Ziņas

Viena no Latvijas Nacionālā teātra vadošajām aktrisēm Dita Lūriņa-Egliena šajā sezonā nav iekļauta nevienā no jauniestudējumiem, turklāt viņas lomām repertuārā esošajās izrādēs ieliktas dublieres. Ko tas varētu nozīmēt?

Katram teātrim ir savas vadošās zvaigznes, un vismaz septiņus gadus nav šaubu, ka Latvijas Nacionālā teātra galvenā aktrise ir Dita Lūriņa-Egliena. To viņa spilgti pierādīja pagājušā gada izrādē «Sieviete, kas nav uzmanības vērta». Arī Raimonds Pauls savā iecerē «Trubadūrs uz ēzeļa» priekšroku deva tieši Lūriņai. Taču šī sezona teātrī sākās ar pārsteigumu – vērienīgā atklāšanas pasākumā skatītājus gaidīja uzreiz trīs pirmizrādes, taču nevienā no tām galvenā loma nebija atvēlēta Lūriņai.

Apskatot teātra repertuāru, »VZ« pamanīja, ka aktrisei repertuārā esošajām lomām ir uzradusies dubliere, turklāt aktrise nebija redzama jubilejas sezonas atklāšanas pasākuma banketā un viņas vīrs Mārtiņš Egliens laiku kavēja savas mammas kompānijā. «Nē, nekāda konflikta nav, bet viņai ir savi iemesli. Viss kārtībā, Dita mūs mīl, mēs mīlam Ditu, un viņa būs redzama savās lomās uz skatuves,» vaicāts par iespējamo konfliktu ar aktrisi, tobrīd teica teātra direktors Ojārs Rubenis. Taču nu jau apstiprinājies tas, par ko »VZ« bija aizdomas – Dita atkal kļūs par māmiņu! Jāatgādina, ka aktieri Dita Lūriņa un Mārtiņš Egliens apprecējās 2002. gada vasarā. 2006. gada 19. jūlijā pasaulē nāca abu pirmdzimtais – dēls Ernests. Šoruden aktieru dēliņš uzsācis skolas gaitas.

Svarīgākais