Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Šēra 67 gadu vecumā pozē puskaila

© Scanpix

«Nevainojami seksīga» – tā sociālā tīmekļa vietnes «Facebook» lietotāji raksturo dziedātāju Šēru, kura pavedinoši lūkojas no sava jaunā studiju albuma vāciņa. Popmūzikas oma Šēra ar saviem 67 gadiem atstāj savus muzikālos mazbērnus ēnā.

Amerikāņu dziedātāja pati par sevi joko: «Kas izdzīvos uz zemes pēc atomkara? Tarakāni un Šēra.»

Teju jau 50 savas karjeras gados Šēra ir apliecinājusi sevi kā populārās kultūras un mūzikas ikona. Ar vairāk nekā 275 miljoniem ierakstu viņa ir arī viena no komerciāli veiksmīgākajām 20. un 21. gadsimta mūziķēm. 2002. gadā Šēra teica ardievas saviem klausītājiem. Pēc vienpadsmit gadiem dziedātāja ir atgriezusies mūzikas pasaulē un ierakstījusi jaunu, pēc kārtas jau 26. studijas albumu «Closer To The Truth», kas septembra beigās būs pieejams klausītājiem. 2014. gadā viņa plāno doties pasaules koncertturnejā.

Plastiskās ķirurģijas šedevrs

Šēras jaunā mūzikas albuma «Closer to Truth» vāciņu rotā fotoattēls, uz kura dziedātāja no tumšmates pārvērtusies gaišmatē. Šēra zina, kāds ir «zelta likums», lai izpatiktu: pēc iespējas vairāk atkailināt savu ķermeni. Platīnblondi, brīvi krītoši mati. Balta, gluda āda. Krēmkrāsas zīda apakšveļa. Lencītes rotaļīgi noslīdējušas no pleciem. Perfekta, pa daļai atsegta krūts. Tāda ir 67 gadus vecā dziedātāja Šēra. Un acis! Ja nebūtu viņas lielo acu, viņu tiešām nevarētu atpazīt. Šēras ķermenis ir plastiskās ķirurģijas šedevrs. Fani ir sajūsmināti par dziedātājas meitenīgo izskatu, sakot, ka tas esot pilnīgi vienalga, cik patiesībā veca ir Šēra, galvenais ir tas, kā viņa izskatās.

Lai vismaz ārēji saglabātu jaunību, Šēra, pilnajā vārdā Šerilina Sarkisjana Lapjēra Bono Olmena, vismaz 25 reizes pakļāvusi savu ķermeni plastiskā ķirurga skalpelim. Pirmā bija deguna operācija, kuru viņa veica jau 60. gados. Deguns tika saīsināts, izveidots tievāks un likvidēts tā kumpums. Nākamā operācija sekoja pēc pirmās grūtniecības, un tā bija krūšu palielināšanas operācija. Visbiežāk un visvairāk veiktā manipulācija ir bijusi sejas ādas izlīdzināšana, kas joprojām ļauj dziedātājai izskatīties pārsteidzoši jaunai. Atšķirībā no citām slavenībām Šēra nenoliedz, ka izmanto plastiskās ķirurģijas iespējas, vienīgi viņa joprojām nepiekrīt baumām, ka ir izoperējusi ribas, lai iegūtu pēc iespējas tievāku vidukli. Neskaitāmu plastisko operāciju rezultātā Šēras ķermenis izveidots kā mākslas darbs. «Pat ja es savas krūtis liktu pārstādīt uz muguras, tad tā būtu tikai mana darīšana, jo tas ir mans ķermenis, un nevienam gar to nav nekādas daļas,» tā savulaik skaidroja Šēra, ja kādam pēkšņi bija ienākusi prātā doma viņu nopelt.

Veiksmīga mūzikas un kino pasaulē

Šēra dzīvē visu sasniegusi pati saviem spēkiem un ar lielu neatlaidību un mērķtiecību. Viņas māte bija astoņas reizes precējusies, bet tēvs – šoferis, kurš visu mūžu cīnījies ar narkotiku un alkohola problēmām. Šēra pati apprecējās ļoti agri – 17 gadu vecumā viņa izgāja par sievu pie mūziķa Sonija Bono. Tā nebija tā lielā un īstā mīlestība, taču pietiekami nozīmīga viņas karjeras attīstībā. Laulība ilga 11 gadus. 28 gadu vecumā Šēra atstāja Soniju viņa daudzo mīlas sakaru dēļ. Otrā laulība ar mūziķi Gregu Almenu ilga precīzi deviņas dienas. «Es esmu kā slima pēc jauniem kārdinājumiem,» apgalvoja Šēra. Un šis jaunais kārdinājums bija pierādīt sevi kā aktrisi. Tas viņai arī izdevās – ar lomām filmās «Īstvikas raganas» un «Mēnessērdzīgs» (par to viņa ieguva Amerikas Kinoakadēmijas balvu «Oskars» kā labākā aktrise). Viņa centās izkopt savu, Šēras, stilu – uzkrītoši kārdinošu, kas apburtu un savaldzinātu. Un nav brīnums, ka viņa piesaistīja arī jaunāku vīriešu uzmanību. Viņas pielūdzēju un mīļāko vidū savulaik bija arī sešpadsmit gadus jaunākais Holivudas aktieris Toms Krūzs. Kādā intervijā Šēra atzinusi, ka Krūzs ir bijis viens no labākajiem viņas mīlniekiem. To, ka viņi gandrīz trīs gadus bijuši pāris, dziedātāja atklājusi tikai pirms dažiem gadiem Opras Vinfrijas sarunu šovā. Pēc viņas vārdiem, attiecības varēja izvērsties citādi, ja vien viņi abi nebūtu bijuši tik aizņemti filmēšanās laukumos.

Pēc šķiršanās no Alemna dziedātāja neilgu laiku bija kopā ar rokgrupas «Kiss» basģitāristu Džīnu Simonu, bet 90. gadu sākumā ar «Bon Jovi» ģitāristu Ričiju Semboru. Pirms dažiem gadiem parādījās ziņa, ka Šēra gatavojoties trešo reizi ieziet pie vīra – kāda sava sena drauga Tima Medveta. Šī ziņa joprojām nav apstiprinājusies. Šērai ir divi bērni. No pirmās laulības ar Soniju Bono – meita Čestitija, kas 2008. gadā veica dzimuma maiņas operāciju un tagad pilntiesīgi var saukt sevi par vīrieti – Čezu Salvatori Bono. No otras laulības ar mūziķi Gregu Almenu – dēls Elija Blū Almens. Kādā nesenā intervijā izdevumam «New York Times» Šēra izteikusies, ka vienīgais vīrietis, kuru viņa vēl tiešām vēlētos sastapt, esot... Jēzus.

«Uzmetusi» olimpiādi

Šēra pamazām tuvojas 70 gadu slieksnim, bet apstāties nedomā – par spīti tam, ka daudz ko ir sasniegusi un arī piedzīvojusi. Jaunākā informācija liecina, ka Šēra piekritusi būt amerikāņu dziedāšanas šova «The Voice» piektās sezonas žūrijā. Ir vēl kāda ziņa: Šēra esot atteikusies uzstāties Soču olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā, jo neatbalstot Krievijā izsludināto «antigeju» likumu. «Es nevaru nosaukt viņa vārdu, bet kāds mans draugs, pazīstams oligarhs, jautāja man, vai es negribētu kļūt par olimpisko spēļu vēstnesi un piedalīties to atklāšanā. Es uzreiz atteicos,» sacīja Šēra intervijā Kanādas izdevumam «Maclean’s». Izdevums «The Guardian» uzskata, ka runa ir par Suleimanu Kerimovu, kurš ir kaislīgs dziedātājas piekritējs. Savu paziņojumu ir izplatījusi arī Soču olimpisko spēļu rīcības komiteja, kurā teikts: «Ar dziedātāju Šēru nekad nav veiktas nekādas pārrunas attiecībā uz viņas iespējamo uzstāšanos ceremonijās, un arī atbildīgā kompānija nav plānojusi viņu ielūgt.»