Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Skandalozais Beness atkal plosās Latvijā

© F64 Photo Agency

Jau krietnu laiku nekas nebija dzirdams par kādreiz preses slejās tik bieži minēto Benesu Aijo. Pēc tiesāšanās saistībā ar aicinājumu vardarbīgi gāzt valsts varu radikālais jaunietis nozuda no sabiedriskās skatuves, bet nu ir uzradies atkal.

Beness Aijo patiešām vismaz uz laiku ir atgriezies Latvijā, piesakot sevi ar dažādiem politiskiem pasākumiem, tostarp mītiņu pie Francijas vēstniecības, protestējot pret iespējamo agresiju pret Sīriju. Tur viņu kopā ar kādiem 12–15 domubiedriem sastapa »VZ«. Sarunā Beness pauda, ka joprojām nav atkāpies no savas pārliecības, proti, ir nacionālboļševiks. Vēl vairāk – nesen viņš esot viesojies Krievijā un sastapies ar pašu Nacionālboļševiku partijas vadoni Eduardu Ļimonovu (īstajā vārdā Savenko). Tieši viņš esot devis norādījumus aktivizēties Sīrijas aizstāvībai, ko Beness arī godprātīgi dara, neraugoties uz to, ka nu jau krietnu laiku Sīrijai, šķiet, nekāda agresija vairs nedraud. Jautāts, kāpēc tiek piketēts pie Francijas, nevis ASV vēstniecības, ja reiz Amerika tiek uzskatīta par galveno agresoru šajā lietā un arī plakātos viss naids vērsts pret ASV, jaunietis pārliecinoši atbildēja – tāpēc, ka Francija ļoti atbalsta ASV militāros nolūkus veikt militāras akcijas bez ANO rezolūcijas. Ticamāks gan šķiet skaidrojums, ka Francijas vēstniecība atrodas pilsētas centrā pie Brīvības pieminekļa, kamēr ASV – pašā pilsētas nomalē pie Lielirbes ielas, kur akcijas nekādu ievērību neizpelnītos...

Pēdējos gados nacionālboļševiks uzturoties Lielbritānijā, kur esot ieguvis maģistra grādu mikrobioloģijā. «Latvijā pabeidzu Bioloģijas institūtu zooloģijas specialitātē, bet Anglijā šādas zināšanas nebija vajadzīgas, tāpēc pārkvalificējos uz mikrobioloģiju. Strādāju uz pusslodzi mikrobioloģijas laboratorijā un paralēli arī celtniecībā,» »VZ» atklāja Beness Aijo. Arī svešatnē viņš veicot politisko darbību, protestējot pret valsts politiku – augstajām cenām, nodokļiem un nevienlīdzīgo attieksmi pret viesstrādniekiem.