Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Skandaloza aktrise iekausta dēlu ar šļūteni

© Scanpix

Apmeklēt alkoholisma un agresīvas uzvedības konsultantus aizvadītās nedēļas nogalē Lasvegasas tiesa piespriedusi aktrisei un dziedātājai Pijai Zadorai. Šā gada maijā viņa tika arestēta par to, ka, mēģinot piedabūt gulēt savu dēlu, viņu iepērusi ar šļūteni.

Pijas Zadoras vārds Latvijā nav plaši pazīstams. Filmēties viņa aizsāka jau bērnībā, kad 1964. gadā filmējās kinolentē «Santaklauss pret marsiešiem», bet zvaigžņu stundu piedzīvoja 1981. gadā, kad par lomu diezgan daudz kritizētajā filmā «Tauriņš» saņēma «Zelta globusu» kā gada jaunā zvaigzne. Tomēr spoža karjera nesekoja, un Zadora pārtrauca karjeru, pievēršoties mūzikai. Kopā ar simfonisko orķestri viņa ierakstīja vairākus veiksmīgus albumus, un kritiķi, kas viņu iepriekš norakstīja kā aktrisi, 80. gados par viņu jau izteicās atzinīgi.

Paralēli norisinājās aktrises vētrainā privātā dzīve. Viņa nekad īpaši nav kautrējusies filmēties kailskatos, un viņas attēls rotājis arī žurnāla «Penthouse» vāku. Zadora ir trīs reizes precējusies. Laulība ar uzņēmēju Mešulamu Rikli astoņdesmito gadu beigās ilga vien līdz 1993. gadam, un šķiroties laulātais Zadorai atstāja gan divus bērnus, gan māju Beverlihilsā, ko viņa vēlāk veiksmīgi pārdeva par vairāk nekā 17 miljoniem dolāru. Aktrises otrais vīrs bija scenārists Maksvels Džordams Kaufers, bet pēdējais – Lasvegasas detektīvs Maikls Džefrijs, kurš gan arī nespēja ierobežot Zadoras vētraino dabu.