Vīrietis ar ledusskapi plecos noskrien 1600 kilometrus

© Scanpix

49 gadus vecais brits Tonijs Fīnikss-Morisons veicis 1009 jūdzes jeb aptuveni 1624 kilometrus garu distanci ar 42,5 kilogramus smagu ledusskapi plecos.

Neparastā skrējiena mērķis bija vākt līdzekļus Bobija Robsona fondam, kas palīdz vēža slimniekiem, un uzņēmīgais skrējējs jau kļuvis par valsts mēroga slavenību, turklāt izpelnījies iesauku Tonijs Ledusskapis.

41 dienas laikā viņš 40 reižu veicis maratona distanci, ik dienas skriešanai atvēlot vismaz septiņas stundas. «Skotijas kalnos gan man klājās sarežģīti un iecerētā attāluma pārvarēšanai nācās tērēt vairāk laika, nekā biju plānojis,» stāstījis skrējējs, piebilstot, ka reiz arī pakritis un bijis spiests meklēt ārsta palīdzību. Skrējienu viņš uzsāka pašos Skotijas ziemeļos, bet pagājušās nedēļas nogalē sasniedza Anglijas dienvidus.

«Godīgi sakot, uzsākot šo avantūru, man nebija ne jausmas, cik ilgi spēšu izturēt. Es vienkārši vēlējos pamēģināt ko tādu, par kā iznākumu nevienam nevar būt pārliecības,» stāstījis Tonijs, kurš ir pieredzējis skrējējs un ne tikai neskaitāmas reizes pieveicis maratona distanci, bet arī piedalījies vēl nopietnākos izturības skrējienos. «Ledusskapis simbolizēja to smagumu, ko nākas iznest vēža slimniekiem, taču ne mazāk svarīgi bija tas, ka tā ražotāji – kompānija «Smeg» – ziedoja Robsona fondam 40 000 sterliņu mārciņu,» uzsvēris Tonijs, pateicoties arī visiem tiem, kuri viņu atbalstījuši skrējiena laikā. Pagaidām gan viņš vēl nav paspējis sarēķināt bilanci un noskaidrot, cik lielu summu fonda vajadzībām izdevies savākt.

Svarīgākais