Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Futbolisti iesaistās geju atbalsta kampaņā

© Scanpix

Atbalstīt prethomofobijas kampaņu aizvadītajā nedēļā aicināti Anglijas un Skotijas profesionālie futbolisti, turklāt diezgan interesantā veidā – viņiem nosūtītas varavīksnes krāsas sporta kurpju auklas.

Kampaņas «The Right Behind Gay Footballers», ko varētu tulkot kā «Arī geju futbolistiem ir tiesības», laikā krāsainās kurpju saites nosūtītas visiem Anglijas Premjerlīgas un Skotijas Profesionālās līgas klubiem. Atsaucība ilgi nebija jāgaida: sestdienas spēlē tās labprāt savos apavos ievēra futbola kluba «Queens Park Rangers» spēlētājs Džojs Bērtons, par to arī palepojoties savā «Twitter» kontā.

Geju un lesbiešu labdarības biedrība «Stonewall», kas organizē šo kampaņu, paudusi, ka arī nacionālā sporta veida pārstāvjiem ir laiks sacelties pret homofobiju. Nēsājot varavīksnes kurpju auklas, futbolisti darīs zināmu, ka atbalsta spēlētājus – gejus, un ievedīs futbolu 21. gadsimtā.

Patlaban neviens futbolists nedz Premjerlīgā nedz Skotijas Profesionālajā līgā nav «iznācis no skapja», kas kampaņas rīkotājus mudinājis izveidot plakātu, kas līdzinās totalizatoru kantoru reklāmām «5000 profesionālu spēlētāju un neviena geja. Vai jūs uz to derētu?».

Patiesībā zināmi tikai trīs futbolisti geji – bijušais Anglijas izlases U-21 futbolists Džastins Fešanu, kurš par to paziņoja 1990. gadā, bet savu dzīvi beidza 2011. gadā, 37 gadu vecumā, vienas no zemākajām Zviedrijas līgām spēlētājs Antons Hisens, kurš 2011. gadā par to paziņoja kādam zviedru futbola žurnālam, kā arī bijušais ASV izlases malējais pussargs Robijs Rodžers.