Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Apzog aktieru Poča un Dīča komandu

© F64 Photo Agency

Savdabīga iesildīšanās pirms ikgadējā masu velopasākuma – 23. Latvijas riteņbraucēju Vienības velobrauciena – aizvadītās nedēļas nogalē noritēja Rīgā. Ar sabiedrībā zināmu cilvēku piedalīšanos tika organizēts tā saucamais slēpņošanas brauciens.

Starts slēpņošanas braucienam tika dots pie tirdzniecības parka «Alfa» un noslēdzās riteņbraucējiem tik tuvajā Viesturdārzā pie pirmo sacensību simtgadei veltītā pieminekļa. Brauciena laikā organizatori, atbalstītāji, mediji un sabiedrībā pazīstamas personas, meklēja mozaīkas gabaliņus, kurus saliekot kopā izveidoja bildi ar uzrakstu «Mūs vieno velo!», atgādinot par sociālajā vietnē «Facebook» notiekošo akciju. Tiesa, pāris gabaliņu pietrūka.

Kā »VZ« pastāstīja pasākuma dalībnieks, Dailes teātra aktieris Artūrs Dīcis, viņa komanda, ierodoties vajadzīgajā vietā atbilstoši koordinātām, meklēto gabaliņu tur neatrada. «Meklējām diezgan ilgu laiku, tāpēc arī mūsu komandai rezultāts bija tāds sliktāks. Kad bijām nesekmīgi meklējuši, kāda tante pateica, ka to gabaliņu jau kāds savācis,» atcerējās Dīcis, kurš startēja vienā komandā ar kolēģi Mārtiņu Poču. Kā atzina aktieri, kas vismaz brīvdienās ar velosipēdu ir uz «tu», Vienības braucienā startēt viņiem neizdošoties. «Sezonas sākumā mums aizņemtas ir gandrīz visas dienas,» paskaidroja Počs.