Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Kurusova sabiedē draugus ar šokējošu paziņojumu

© Ilmārs Znotiņš

«Es rītdien ar sevi izdarīšu kaut ko tādu, ko pēdējo reizi esmu darījusi leģendārajā tālajā 2007. gadā,» – tā ierakstīja Aleksandra Kurusova savā «tvitera» kontā 23. augustā. Dejotājas līdzgaitnieki un sekotāji ar lielu interesi gaidīja, kas tad notiks nākamajā dienā...

Atzīmējot jaunā mācību gada sākumu, sestdien, 24. augustā, TV dīva Anna Rozīte, dejotāja Aleksandra Kurusova, dīdžejs Markus Riva un citi sabiedrībā zināmi cilvēki Ziedoņdārzā demonstrēja savas sapņu skolas formas. Lai gan tās bija ļoti interesantas, šķiet, pasākuma nagla tomēr bija Kurusovas jaunā frizūra – izrādās, ka tieši ar to viņa bija «piedraudējusi» savā ierakstā sociālajā tīklā «Twitter». Ar ko leģendārs tālais 2007. gads? «Toreiz bija vienīgā reize, kad es atrādījos publikai ar šādu sprogainu frizūru: tas bija šova «Dejo ar zvaigzni» fināls, frīstaila deja, kur mēs ar Lauri [Reiniku] uzvarējām,» atmiņās sarunā ar »VZ« dalījās Kurusova. «Nē, tas tagad nav mans jaunais matu sakārtojums – ir pagrūti ar tādiem matiem, diezgan neērti. Man šīs čirkas dabiski neturas. Ja tās apstrādātu ķīmiski, tad, protams, citādāk, bet es tā negribu matus bojāt. Starp citu, būs vēl viena ekskluzīva iespēja redzēt šo frizūru: piektdien, 30. augustā, notiks [telekoncerna] MTG jubilejas svinības, tur es dejošu ar Lauri, un man atkal būs šāda frizūra!» »VZ« noslēpumu atklāja atraktīvā dejotāja Saša.

Kas attiecas uz minēto modes skati (tās nosaukums bija «Pielaiko stilu»), tad tās apmeklētājiem bija iespēja uzzināt modes jaunumus no slavenību stilistes Indras Salcevičas. «Patlaban modē viennozīmīgi ir «preppy»stils,» informēja apģērbu zīmola «Salt» dizainere. «Tā izcelsme saistāma ar pagājušā gadsimta 40.–50. gadiem. Šis stils apvieno klasisko ģērbšanās stilu – žaketes, kreklus, blūzes, faltētus pieklājīga garuma svārkus virs ceļiem – ar sportiskiem elementiem, piemēram, kedām vai cepuri. Ja kādreiz «preppy» stilā ģērbās elitāro skolu audzēkņi, tad šobrīd tendence ir globāla un iecienīta dažāda vecuma jauniešu vidū.»

Modes skates dalībnieki demonstrēja ērtus, sportiskus tērpus ar spilgtiem aksesuāriem – patlaban aktuālajiem datoriem, kas rotāti ar «Kin Leaves» ādiņām. «Vēl modē ir popkultūras tēlu stils. Nesen aktuāla bija «Krēsla» – jaunieši ģērbās tumšos, ērtos, bezformīgos tērpos ar kniedēm. Tāpat tika kopēta Lady Gaga. Lai gan skolēni un studenti izvēlas ērtumu, tas nav labākais veids, kā izpausties. Ja patīk kāds reperis, varbūt labāk uzvilkt cepuri, nevis vilkt strīpainas sporta bikses,» jauniešu ģērbšanās stilu vērtē I. Salceviča. «Kopumā esmu par skolas formām – tās vieno skolēnus un nojauc sociālā stāvokļa robežas. Tas, kā jaunieši var izcelties, ir aksesuāri, un mūsdienās par tādiem ir uzskatāmi arī datori un viedtelefoni.»