Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Pateicoties Kaupera bārdai, "Prāta vētra" uzvar policistus

© F64 Photo Agency

Ar draudzības maču starp grupas «Prāta vētra» komandu un Valsts policijas futbola klubu aizvadītās nedēļas nogalē Jelgavā noslēdzās amatieru futbola turnīrs «Mītava Open». Maču noskatīties bija ieradušies arī «prātnieku» vecāki, kuriem nenācās vilties– spēle noslēdzās ar 3:0 «Prāta vētras» labā.

Grupas «Prāta vētra» ģitārists Jānis Jubalts »VZ« pastāstīja, ka šogad mūziķiem nav izdevies apmeklēt turnīra spēles, kas norisinājās citās Latvijas pilsētās. «Tā sanāca. Parasti agrāk apmeklējām vairākas pilsētas, kur notika turnīrs, bet šī vasara mums tāda noslogota mūzikas ziņā. Kā klāt brīvdienas, kad notiek «Mītava Open», tā mums jāspēlē kaut kur citur. Bijām festivālos gan Krievijā, gan Čehijā, gan Ungārijā. Tomēr šo datumu, kad paredzēti finālmači, bijām rezervējuši dzelžaini,» pauda Jubalts.

Viņam turnīrā bija arī uzticēta īpaša loma, proti, vajadzēja sargāt vārtus, uz kuriem soda sitienus izpildīja piecas meitenes, kas šādu iespēju bija laimējušas konkursā. «Tas sākās jau agrākos laikos. Bērniem futbolā nebija ko darīt, un tad nu es iestājos vārtos, lai viņi varētu sist sodiņus. Tagad jau tas izaudzis citā līmenī,» atzina Jubalts, kurš, džentlmenis būdams, bez gūtiem vārtiem neatstāja nevienu konkursanti, nespējot nosargāt vārtus, kad tajos netverami bumbu raidīja sešus septiņus gadus veca meitenīte. Tā gan nebija pēdējā reize, kad Jubalts nonāca stadiona uzmanības epicentrā–mačā pret Valsts policiju viņš bija autors diviem no trim gūtajiem vārtiem.