Bavārijā tvarsta agresīvu bruņrupuci

© Scanpix

Irzē ciematā Bavārijā izvērsta plaša operācija, kuras mērķis ir sagūstīt agresīvu bruņrupuci.

Lai notvertu rāpuli, kas pagājušonedēļ sakoda kādu zēnu, pat nolaists ūdens dīķī, kurā viņš mitinās, tomēr pagaidām bruņrupuci atrast nav izdevies, jo tas, spriežot pēc visa, paslēpies dūņās vai dubļos.

Rupuča meklēšana tika uzsākta pēc tam, kad kāds astoņus gadus vecs zēns smagi cieta no viņa kodiena – puisēnam nācās operēt Ahilleja cīpslas. Minhenes zoologi, kuri bija izsaukti uz slimnīcu, lai apskatītu koduma pēdas, secinājuši, ka vainīgs varētu būt kaimanbruņrupucis. Šīs sugas pārstāvji, kas savvaļā dzīvo Ziemeļamerikā, ir pazīstami ar savu agresivitāti. Kopš 1999. gada šādus bruņrupučus Vācijā ievest un turēt ir aizliegts, tāpēc izteiktas aizdomas, ka dīķī mīt vecs un pieredzējis dzīvnieks.

Pagājušās nedēļas nogalē ūdens no dīķa, kas pēc izmēra ir aptuveni futbola laukuma lielumā, tika nolaists un pie darba ķērās vairāki desmiti meklētāju – ugunsdzēsēji, rāpuļu speciālisti no Minhenes un citām Vācijas pilsētām, kā arī vietējie iedzīvotāji. Ciemata mērs Andreass Lībs apsolījis 1000 eiro atlīdzību tam, kurš pamanīs bruņrupuci, taču brīdinājis, ka vienatnē to ķert nevajadzētu. «Taisnību sakot, tā ir katastrofa – brīvdienu sezonas kulminācija ir sākusies, bet mūsu labākajā peldvietā nolaists ūdens,» sacījis mērs.