Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Pie bāra durvīm pamet beigtu haizivi

© Scanpix

ASV, Masačūsetsas štata Nantaketas salas krodziņa «Sea Dog Brew Pub» īpašnieks turpina lauzīt galvu par to, kas un kāpēc pie viņa iestādes durvīm pametis beigtu haizivi.

Pilsētas komunālā dienesta pārstāvji, kuriem bija jānodarbojas ar zivs līķa aizvākšanu, stāstījuši, ka šādus jokus mēdzot izspēlēt no pilsētām sabraukušie atpūtnieki, kuriem dzīve Nantaketā liekoties pārāk garlaicīga.

Aptuveni 1,8 metrus garo haizivi, kas svērusi vairāk nekā 50 kilogramu, pie krodziņa durvīm agrā rīta stundā atradusi apkopēja. «Sieviete nevarēja iekļūt darba vietā, tādēļ nekavējoties zvanīja man,» stāstījis iestādes īpašnieks Džimijs Egnjū. Viņam neesot ne jausmas, kas varējis tik dumji pajokot, lai gan zināmas aizdomas krīt uz diviem tūristiem. «Iepriekšējā naktī mums izcēlās neliels konflikts ar pāris apmeklētājiem, kuri ap trijiem no rīta, kad krodziņš tiek slēgts, ne par ko nevēlējās doties prom. Taču šie vīri jau bija pamatīgās burās, un es īsti neticu, ka pāris stundu laikā viņiem kaut kur izdevās atrast beigtu haizivi un pietika spēka to atvilkt līdz kroga durvīm,» prātojis Egnjū.

Saimnieks piebildis, ka «Sea Dog Brew Pub» centies iegūt maksimālu publicitāti pēc šī notikuma. Visu nākamo dienu interneta sociālajos tīklos tika rosināta diskusija par to, kā haizivs nokļuvusi līdz krodziņa slieksnim, bet komiķis, kurš vakaros uzstājas krogā, apkopojis gaumīgākos jokus un iekļāvis tos savā pro-grammā. «Es nedomāju, ka tas bija kāds nelāgs signāls, kādi draudi. Cilvēki vienkārši vēlējās pajokot,» uzskata Egnjū, piebilstot, ka nav lūdzis policiju izmeklēt šo starpgadījumu. Savukārt komunālā dienesta darbinieks Džons Smits piebildis, ka vasarās, kad salu pārplūdina no pilsētām sabraukuši atpūtnieki, tā mēdz gadīties. «Pirms pāris gadiem mums no kādas ielas nācās aizvākt simtiem sīku zivteļu, kuras bija izmētājis viens tāds jokdaris,» viņš stāstījis.