Francijā kopš 2015.gada astoņas reizes pieaudzis Lielbritānijas pilsoņu skaits, kuri lūguši Francijas pilsonību, liecina trešdien izplatītie oficiālie dati.
Lielbritānijas "Breksita" ministrs Dominiks Rābs otrdien izteicies, ka sarunas par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), domājams, ilgs līdz novembrim, kliedējot cerības, ka izšķiros pagrieziens tajās varētu notikt jau nākamnedēļ gaidāmajā ES samitā.
"Breksita" sarunās joprojām jāatrisina "lielas problēmas", pirmdien paziņojusi Lielbritānija, cenšoties pieklusināt runas par sarunās panākto "izrāvienu", kas sākušas izplatīties pirms nākamnedēļ gaidāmā Eiropas Savienības (ES) samita.
"Breksits" bez vienošanās rada riskus Lielbritānijas ekonomiku 2019.gadā novest recesijā, ceturtdien brīdināja Lielbritānijas bankas "Royal Bank of Scotland" (RBS) vadītājs Ross Makjūens.
Lielbritānijas "Breksita" ministrs Dominiks Rābs pirmdien pārmetis Briselei vienpusīgu un "teoloģisku" pieeju sarunām par Apvienotās Karalistes izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), brīdinot, ka tas var novest pie Lielbritānijas aiziešanas no bloka bez vienošanās.
Bijušais Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons intervijā laikrakstam "The Sunday Times" nodēvējis premjerministres Terēzas Mejas "Breksita" plānu par juceklīgu un nejēdzīgu.
Eiropas Savienībai (ES) ir daudz steidzamākas prioritātes par "Breksitu", visupirms jau jautājums par ES nākotni, paziņojis Francijas finanšu ministrs Bruno Lemērs.
Britu leiboristi otrdienas vakarā ar lielu balsu vairākumu atbalstījuši rezolūciju, kas pieļauj atkārtota referenduma rīkošanu par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).
Opozīcijā esošie leiboristi otrdien paziņojuši, ka parlamentā neatbalstīs Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas iespējamo vienošanos par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).
Lielbritānijas valdība nolēmusi, ka pēc valsts izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) visiem tiks piemēroti vienādi imigrācijas noteikumi, proti, ES pilsoņiem nebūs nekādu priekšrocību, salīdzinot ar citu valstu pilsoņiem, otrdien ziņo britu raidorganizācija BBC.
Eiropas Savienības (ES) līderu vidū valda "gandrīz vienprātīgs" atbalsts vēl viena referenduma noorganizēšanai par Lielbritānijas dalību ES, ceturtdien paziņojis Maltas premjerministrs Džozefs Muskats.
Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līderi ceturtdien vienojušies par īpaša "Breksita" samita sasaukšanu novembrī, paziņojis Austrijas kanclers Sebastians Kurcs, kurš pārstāv pašreizējo bloka prezidējošo valsti.
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja trešdien aicinājusi Eiropas Savienības (ES) līderus atteikties no nepieņemamām "Breksita" prasībām, kas, pēc viņas domām, var sašķelt Lielbritāniju.
Lielbritānijas priekšlikumi par tās turpmākajām attiecībām ar Eiropas Savienību (ES) un par nākotnes robežu starp Īriju un Ziemeļīriju ir "jāpārstrādā", trešdien paziņojis Eiropadomes prezidents Donalds Tusks.
Eiropadomes prezidents Donalds Tusks otrdien paziņojis, ka var būt nepieciešams vēl viens samits novembrī, lai panāktu "Breksita" vienošanos ar Lielbritāniju.
Sarunās par Apvienotās Karalistes (AK) Izstāšanās līgumu no Eiropas Savienības jeb tādā dēvēto Brexit tuvojas izšķirošs posms. Neatkarīgi no sarunu rezultāta būs pārmaiņas ES un AK attiecībās, kuras ietekmēs Latvijas iedzīvotājus un uzņēmējus. Lai sabiedrība būtu labāk sagatavojusies gaidāmajām pārmaiņām, Ārlietu ministrijas mājaslapā ir izveidota jauna sadaļa par Brexit ( http://www.mfa.gov.lv/arpolitika/eiropas-savieniba-arpolitika/brexit ).Tajā ir pieejama informācija par Brexit procesu, sekām un iespējamiem sagatavošanās pasākumiem.
Londonas mērs Sadiks Hans aicinājis sarīkot vēl vienu Breksita referendumu, brīdinot, ka Lielbritānijai var nākties izstāties no Eiropas Savienības, tā arī nepanākot pienācīgu vienošanos par turpmākajām attiecībām ar bloku.
Lielbritānija pēc izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) nevarēs pilnībā vai daļēji izmantot ES brīvā tirgus priekšrocības, trešdien brīdināja Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers.
Eiropas Komisijas (EK) "Breksita" sarunu delegācijas vadītājs Mišels Barnjē pirmdien paudis optimismu, ka vienošanos ar Lielbritāniju par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) varētu būt iespējams panākt nākamo sešu līdz astoņu nedēļu laikā.
iropas Komisijas (EK) "Breksita" sarunu delegācijas vadītājs Mišels Barnjē svētdien pieļāvis iespēju, ka Lielbritānijas izstāšanās sarunu termiņš var tikt nedaudz pagarināts, bet uzsvēris, ka svarīgākais ir pieņemt politiskus lēmumus strīdīgajos jautājumos.