Kas notiek Ukrainā?

9.mar 2022
Krievijas armija Ukrainā ir palēninājusi uzbrukuma operācijas tempu un pārsvarā īsteno raķešu un bumbu triecienus civilajai infrastruktūrai, pavēstīja Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštābs ziņojumā par Krievijas iebrukumu.
9.mar 2022
Ukrainas galvaspilsētā Kijevā jau ir ieradušies 40 tūkstoši brīvprātīgo - karavīri un bijušie karavīri, kas gatavi karot Ukrainas pusē, otrdien pavēstīja Kanādas žurnālists Dīns Blandels.
9.mar 2022
Krievijas aviācijas bombardēšanā Sumos otrdienas vakarā gājuši bojā 22 cilvēki, tostarp trīs bērni, paziņojis Sumu apgabala administrācijas vadītājs Dmitro Živickis.
9.mar 2022
Eiropas Savienībai (ES) būtu jānosaka embargo Krievijas gāzei un naftai, kā arī jāaizliedz tā sauktās "zelta vīzas", norāda Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Inese Veidere (JV), uzsverot, ka Krievijas iebrukums Ukrainā un miermīlīgo cilvēku nogalināšana ir jāaptur ar visiem spēkiem.
9.mar 2022
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis otrdien savā videouzrunā paziņoja, ka Krievija katru tai samaksāto centu pārvērš lodēs un šāviņos, kas lido uz citām suverēnām valstīm.
9.mar 2022
Eiropas Savienība (ES) lielāko spiedienu uz Krieviju pēc tās iebrukuma Ukrainā var izdarīt ar sankcijām, kuras skar finanšu sektoru, bet Krievijas pretreakcija Eiropai vissāpīgākā būs enerģētikā, atzīst Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētājas izpildvietnieks Valdis Dombrovskis (JV).
9.mar 2022
Internetā publicēti video no Krievijas ar tukšiem luksusa zīmolu veikaliem, kuri Ukrainas kara dēļ pārtraukuši preču piegādi Krievijai.
9.mar 2022
Ukrainas izlūkiem bijusi informācija, ka Krievija gatavojas zibenskaram, kura rezultātā Kijeva tiktu ieņemta trīs dienās. "Krievijai tas neizdevās un neizdosies," intervijā Dmitrijam Gordonam sacīja Ukrainas Iekšlietu ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes bijušais vadītājs, ģenerālpulkvedis Vasilijs Burba.
9.mar 2022
"Es piezvanīju viņa militārajai daļai, kur man teica, ka viņš nav pametis Krieviju. Es teicu - vai jūs jokojat? Viņš sazinājās ar mani no Baltkrievijas. Vai jūs nezināt, kurp dodas jūsu karavīri?" Viņi nolika klausuli un vairs ar mani nerunāja," BBC stāstīja Marina.
9.mar 2022
Krievijas prezidenta Vladimira Putina studiju biedrs Jurijs Švecs (kādreizējais PSRS VDK izmeklētājs), sarunājoties ar žurnālistu Dmitriju Gordonu atklāj, kā studiju laikā kursabiedri saukuši Putinu.
9.mar 2022
Šeit teksta tiešraide - īsi un kodolīgi par svarīgākajiem notikumiem 9. martā - kara 14. dienā.
8.mar 2022
Grupa ASV senatoru ierosinājusi likumprojektu, kas liegtu Krievijai izmantot savas zelta rezerves, lai izturētu bargās sankcijas, kas tai piemērotas par iebrukumu Ukrainā.
8.mar 2022
11. marts ir pēdējā diena, kad Krievijas iedzīvotājiem un uzņēmumiem būs pieejams globālais internets, vēsta tweaktown.com
8.mar 2022
 Polija ir gatava nogādāt savus iznīcinātājus "MIG-29", ko lūgusi Ukraina, uz Ramšteinas ASV Gaisa spēku bāzi Vācijā un nodot tos ASV valdības rīcībā, liecina Polijas Ārlietu ministrijas otrdien publiskotais paziņojums.
8.mar 2022
Kopš Krievijas iebrukuma sākuma Ukrainā gājis bojā 41 bērns un 76 bērni guvuši ievainojumus, otrdien paziņojusi Ukrainas parlamenta pilnvarotā cilvēktiesību jautājumos Ludmila Denisova.
8.mar 2022
Vienotajā atbalsta centrā Ukrainas iedzīvotājiem joprojām ir liels cilvēku pieplūdums, tādēļ Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP) pieļauj, ka būs nepieciešams atvērt vēl vienu šādu centru, šodien izskanēja preses konferencē par bēgļu centra darbību.
8.mar 2022
Ieslodzītais Kremļa kritiķis Aleksejs Navaļnijs otrdien aicināja Krievijas iedzīvotājus turpināt protestus pret Maskavas sākto iebrukumu Ukrainā.
8.mar 2022
Ukrainas Čerņihivas apgabalā uz ziemeļiem no Kijevas uz ceļa zem automašīnas eksplodējusi kājnieku mīna, nogalinot trīs pieaugušos un ievainojot trīs bērnus, otrdien paziņojusi Ukrainas parlamenta pilnvarotā cilvēktiesību jautājumos Ludmila Denisova.
8.mar 2022
Lielbritānija līdz gada beigām atteiksies no Krievijas naftas importa, otrdien paziņojis Lielbritānijas uzņēmējdarbības ministrs Kvasi Kvartenga.
8.mar 2022
Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu priekšsēdētāji šodien kopīgā paziņojumā pauduši atbalstu Ukrainas eirointegrācijas centieniem un aicinājuši pēc iespējas ātrāk Ukrainai piešķirt Eiropas Savienības (ES) kandidātvalsts statusu, informēja Saeimas Preses dienestā.