Ukrainas Aizsardzības stratēģiju centra eksperte, kādreizējā aizsardzības ministra vietniece Alina Frolova intervijā LTV pieļauj, ka ļoti ticami, ka Putins karā varētu izmantot ķīmiskos ieročus, bioloģiskos ieročus, pat kodolieročus.
Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons sestdien paziņoja, ka Rietumiem nevajag mēģināt normalizēt attiecības ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu pēc viņa iebrukuma Ukrainā.
"No Rīgas pašvaldības atbalstu nesaņemam. Viss turas tikai un vienīgi uz Jūsu/mūsu iniciatīvas un atbalsta. Pašvaldība bēgļiem piešķir 109€ pirmajam ģimenes loceklim, un pa 76€ katram nākamajam ģimenes loceklim mēnesī. Uz 3 mēnešiem iedod 2 kastes pārtikas, vienu kasti kancelejas preču, 1 kasti ar ķermeņa kopšanas līdzekļiem. Viss kopā sver 10kg. Ar to visu ir krietni par maz," stāsta biedrība palīdzībai bēgļiem no Ukrainas “Attīstībai un nākotnei”, aicinot palīdzēt bēgļiem.
Gandrīz simts Austrumeiropas jautājumu eksperti atklātā vēstulē kritizējuši Vācijas un Eiropas Savienības (ES) politiku attiecībā pret Krieviju, aicinot noteikt Maskavai daudz bargākas sankcijas saistībā ar tās iebrukumu Ukrainā.
"Arēnā Rīga" sākotnēji Gagarinas koncerts tika plānots 13. martā.Tagad tas ir pārcelts uz rudeni. Koncerta organizētāji mudina to apmeklēt, lai palīdzētu Covid-19 ierobežojumu cietušajai nozarei atkopties.
Krievijas prezidents Vladimirs Putins šonedēļ notikušajā telefonsarunā ar Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu izvirzījis vairākus priekšnosacījumus, lai tiktos ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, paziņojis Turcijas prezidenta preses sekretārs Ibrahims Kalins.
Kijivas mērs Vitālijs Kļičko vērsies pie Eiropas Savienības un NATO valstīm, aicinot turpināt piegādāt Ukrainai ieročus, kas ļauj tai aizstāvēties pret Krievijas iebrukumu un aizsargāt debesis virs galvaspilsētas.
Rietumvalstīm ir jāapzinās Krievijas radītais hibrīdapdraudējums, uzrunājot ASV Eiropas Drošības un sadarbības komisiju jeb ASV Helsinku komisiju īpašā noklausīšanās sēdē sacīja Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols (NA).
Eiropas Savienības (ES) līderu rīcībā nonākuši "ļoti ticami pierādījumi", ka Ķīna apsver iespēju sniegt Krievijai militāru palīdzību, izdevumam "Politico" pastāstījusi augsta ES amatpersona.
Krievijas prezidents Vladimirs Putins pārdislocē uz Baltkrieviju karaspēku no Krievijas Tālajiem Austrumiem - Vladivostokā un Petropavlovskā-Kamčatskā bāzētajām jūras kājnieku brigādēm, lai kompensētu līdzšinējos zaudējumus Ukrainas karā, sestdien paziņojis Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštābs.
Eiropas Savienības (ES) amatpersonas apsver iespējas izmantot sankcijām pakļauto Krievijas oligarhu iesaldētos aktīvus, lai finansētu Ukrainas atjaunošanu, kad karš būs beidzies, vēsta aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz informētiem avotiem.