Krievijas embargo

4.jun 2015
ASV Valsts departamenta pārstāve Marija Harfa trešdien paziņojusi, ka mēģinājumi sagrābt jaunas Ukrainas teritorijas nozīmēs jaunas sankcijas.
30.mai 2015
Ja Krievija aizliegs Latvijas zivju produkcijas importu, tas būs smags sitiens nozarei, aģentūrai LETA norādīja Latvijas Zivrūpnieku savienības prezidents Didzis Šmits.
22.mai 2015
Lai arī Krievijas atbildes pasākumiem uz Eiropas Savienības (ES) ieviestajām sankcijām bijusi salīdzinoši ierobežota ietekme uz savienības ekonomiku kopumā, Baltijas valsts no tiem ir cietušas visvairāk, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents eiro un sociālā dialoga jautājumos Valdis Dombrovskis (V).
20.mai 2015
Maskava paziņojusi, ka pirmie, kas varēs atsākt pārtikas produktu eksportu uz Krieviju attiecību uzlabošanās gadījumā, būs Kipras, Grieķijas un Ungārijas uzņēmumi.
21.feb 2015
Savienotās Valstis un Lielbritānija apsver sankciju pastiprināšanu pret Krieviju, ņemot vērā, ka tās agresija pret Ukrainu turpinās, pirms tikšanās ar savu britu kolēģi Filipu Hemeondu sestdien paziņoja ASV valsts sekretārs Džons Kerijs, kas ieradies Londonā.
3.feb 2015
Piena un maizes produktu ražotājas SIA "DK Daugava" ("Daugava") darbība Krievijas krīzes dēļ ir pilnībā apstājusies, tikmēr līdzīpašnieks Aigars Vaivars pārdod savā īpašumā esošās fermas un maizes cepšanas biznesu, turpmāk pievēršoties citai jomai - lauksaimniecības tehnikas pakalpojumu iznomāšanai.
28.jan 2015
Valsts prezidents Andris Bērziņš vizītes laikā Somijā norādījis, ka sankcijām pret Krieviju ir jābūt tieši saistītam ar militāro rūpniecību.
28.jan 2015
Savienotās Valstis ir gatavas palielināt sankcijas pret Krieviju saistībā ar tās lomu Austrumukrainas konfliktā, viesojoties Kijevā, trešdien paziņojis ASV finanšu ministrs Džeikobs Lū.
21.jan 2015
Kā jau prognozēts, beidzamo dienu kaujas Austrumukrainā liegušas Eiropas Savienības valstu ārlietu ministriem nopietni apsvērt jautājumu par Krievijai noteikto sankciju mīkstināšanu. Briselē notikušajā sanāksmē esot bijusi vienprātība, ka pašlaik nav īstais brīdis šādai rīcībai. Krievijas amatpersonas lēmumu nodēvējušas par «nedraudzīgu», bet sankcijas par «amorālām».
17.jan 2015
ASV prezidents Baraks Obama paziņojis, ka uzliks veto jaunām sankcijām pret Irānu, ja Kongress tās noteiks laikā, kad turpinās sarunas par Teherānas kodolprogrammu.
8.jan 2015
Latvijai būtu jāizmanto Eiropas Savienības (ES) Padomes prezidējošās valsts statuss, lai prasītu ES finansiālo palīdzību ekonomisko sankciju pret Krieviju seku pārvarēšanai, šodien preses konferencē pavēstīja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").
7.jan 2015
Martā tiks izvērtētas Eiropas Savienības (ES) noteiktās sankcijas pret Krieviju, aģentūrai LETA sacīja Ārlietu ministrijas preses sekretārs-vēstnieks Kārlis Eihenbaums.
19.dec 2014
Eiropas Savienības (ES) līderi ceturtdien samitā Briselē aizstāvēja bargās Maskavai noteiktās sankcijas, kas ir viens no Krievijas ekonomikas pašreizējās likstas izraisījušajiem faktoriem. Sankciju dēļ Krievija zaudējusi ārvalstu investīcijas miljardu eiro vērtībā, uzskata Maskava, kamēr zemo naftas cenu dēļ Krievijas rublis pēdējo dienu laikā piedzīvojis dramatisku kritumu.
16.dec 2014
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs otrdien paziņojis, ka viņam ir "ļoti nopietns iemesls" domāt, ka Rietumu sankcijas ir mēģinājums panākt režīma maiņu Maskavā.
15.dec 2014
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pirmdien nosodījis ASV Kongresa apstiprinātās jaunās sankcijas pret Krieviju.
17.nov 2014
Eiropas Savienības (ES) ārlietu ministri pirmdien Briselē vienojušies par nepieciešamību vērst pret pret promaskaviskajiem spēkiem Austrumukrainā jaunas sankcijas - aktīvu iesaldēšanu un ceļošanas aizliegumus, paziņojuši diplomāti.
13.nov 2014
Neraugoties uz ievērojamiem zaudējumiem, ko cietuši Latvijas uzņēmumi Krievijas noteiktā embargo dēļ, līdz novembra sākumam tikai 31 uzņēmums ir pieteicies Valsts ieņēmumu dienesta (VID) piedāvātajai iespējai atlikt nodokļu nomaksu uz laiku. Nodokļu brīvdienas lūguši vien trīs uzņēmumi no Krievijas embargo visvairāk skartās – piena – nozares.
11.nov 2014
Eiropas Savienība (ES) neplāno plašas jaunas sankcijas pret Krieviju, otrdien paziņoja Vācijas kanclere Angela Merkele.
5.nov 2014
Reaģējot uz promaskavisko kaujinieku Ukrainas austrumos sarīkotajām pseidovēlēšanām, Rietumu sankciju sarakstos būtu jāiekļauj jauni Donbasa kaujinieku grupējumu cilvēki, trešdien sacīja Vācijas kanclere Angela Merkele.
30.okt 2014
Eiropas Savienības (ES) sankciju pagarināšana uz vēl vienu gadu pret Baltkrieviju bija gaidāma, aģentūrai LETA atzina Ārlietu ministrijas preses sekretārs-vēstnieks Kārlis Eihenbaums.