"Microsoft” darbiniekiem Ķīnā liek mainīt "Android” telefonus pret "iPhone”

© Pixabay

Tiek ziņots, ka uzņēmums "Microsoft” pieprasa visiem Ķīnā strādājošajiem darbiniekiem darba laikā izmantot tikai "iPhone" tālruņus. Rīkojums stājas spēkā, sākot ar septembri, raksta "businessinsider.com".

Tehnoloģiju gigants informēja simtiem darbinieku, ka viņu identitāte drīzumā tiks pārbaudīta, izmantojot "Microsoft Authenticator” paroļu pārvaldnieku un "Identity Pass” lietotni, kas pieejama "Apple” ierīcēs.

Uzņēmums ir mēģinājis uzlabot savu iekšējo drošību saskaņā ar globālo "Drošas nākotnes iniciatīvu”, kas tika izziņota pagājušā gada novembrī.

Tiek ziņots, ka "Microsoft” lēmums tiek balstīts uz faktu, ka "Google” mobilie pakalpojumi, tostarp "Google Play” lietotņu veikals, Ķīnā nav pieejami. Tādējādi "Apple App Store” ir vienīgā vieta, kur "Microsoft” darbinieki Ķīnā var lejupielādēt un izmantot minētās lietotnes.

"Microsoft” centieni pastiprināt drošības praksi seko Krievijas un Ķīnas hakeru uzbrukumiem šī gada pavasarī. Piemēram, rakstījām, kā Krievijas hakeri izmantojuši "Microsoft” piekļuvi, lai zagtu ASV valdības darbinieku e-pastus.

Svarīgākais