Bobslejists Zubkovs savā zaudējumā vaino latviešu meistarus

Krievu bobsleja pilots Aleksandrs Zubkovs, kurš šodien notikušajās divnieku sacensībās Sočos palika ceturtajā vietā, savās neveiksmēs vaino trases meistarus no Latvijas.

Latviešu meistari pēc Zubkova domām trasi uzlabojuši par labu mūsu bobslejistiem, vēsta krievu mediji.

"Sacensības notika parastajā Pasaules kausa posma režīmā," teica Aleksandrs Zubkovs. "Organizatoriem ir jāsaprot, ka mēs esam mājās, mēs esam saimnieki, un tāpēc ir jādomā, ko darīt tālāk un kā gatavoties olimpiskajām spēlēm. Esmu apmierināts ar savu darbu [sniegumu], bet ne iegūto vietu. Kļūdu nebija, viss tika paveikts ideāli."

"Mans trases novērtējums? Pēc tā, kā bija izveidota trase, tika uzaicināti latviešu strādnieki - mūsu reālie sāncenši -, un viņi pārtaisīja visu shēmu, kuru mēs atstrādājām. Sanāk, ka tiešie konkurenti izdarīja visu savu sportistu labā. Tas ir šausmīgi," Zubkovs turpināja. "Jebkura olimpiskā objekta vadībā jābūt tai valstij, kas rīko sacensības. No drošības viedokļa trase pilnībā atbilst normām. Gribētos, lai tā būtu ātrāka un sarežģītāka."

Izskatās gan, ka krievu bobslejists vienkārši neprot zaudējumu izvērtēt objektīvi, bet neveiksmēs vaino citus. Jāatgādina, ka par Soču trases slikto kvalitāti žēlojās daudzu valstu sportisti, arī latvieši.

Sākoties Pasaules kausa posmam skeletonā Dainis Dukurs stāstīja,ka trases kvalitāte esot bijusi ļoti slikta un valstu federācijas pat esot apsvērušas iespēju nepiedalīties posmā - tas organizatorus esot piespiedis piekāpties un sākt kaut ko darīt.

"Situācija ir uzlabojusies. Bija ļoti slikts ledus, un trasē ļoti purināja - sportisti brauca lejā ar galvassāpēm. Lūdzām, lai uzlabo kvalitāti, bet neviens to nedarīja. Ceru, ka līdz sacensībām trase vēl tiks uzlabota.  Federācijas bija tik draudzīgas, ka visas izskatīja iespēju nepiedalīties šajā posmā. Tas nostrādāja - visi bija tik draudzīgi un vienoti, ka viņiem nācās piekāpties un sākt kaut kādas darbības," toreiz teica Dainis Dukurs.

Neapmierinātība piespieda organizatorus mainīt situāciju, un problēmas novēršanai uz Sočiem devās arī latviešu meistari. Aleksandra Zubkova divnieks šodien ieņēma ceturto vietu, Pasaules kausa kopvērtējumu noslēdzot piektajā pozīcijā. Oskara Melbārža pilotētā ekipāža ierindojās trešajā vietā, kopvērtējumā iegūstot otro.

Svarīgākais