Melbārža četrinieks desmitais Pasaules kausa izcīņas otrajā posmā

Latvijas bobsleja četrinieks ar pilotu Oskaru Melbārdi priekšgalā Pasaules kausa izcīņas otrajā posmā Pārksitijā (ASV) izcīnīja desmito vietu, bet uzvarēja krieva Aleksandra Zubkova ekipāža.

Pirmo braucienu Melbārdis (ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Intaru Dambi) veica bez būtiskām kļūdām, tomēr bobs trasē īsti neslīdēja, tādejādi rezultātā tikai 11.vieta. Tiesa, rezultāti bija ļoti blīvi – no piektās vietas īpašnieka, amerikāņa Keningema Melbārdis atpalika vien 0.05 sekundes.

Labāko rezultātu pirmajā braucienā uzrādīja krievu pilota Aleksandra Zubkova ekipāža ar stūmējiem Alekseju Ņegodailo, Dmitriju Truņeņkovu un Maksimu Mokrousovu, kas pirmo braucienu veica 47.95 sekundēs.

Arī otrais brauciens mūsu ekipāžai bija gana labs, bet apsteigt izdevās tikai vienu komandu – Edvīna Van Kalkera (Nīderlande) ekipāžu. Tas Melbārža četriniekam deva vietu pirmajā desmitniekā.

Par uzvarētāju četriniekos jau otro posmu pēc kārtas kļuva krievu pilota Aleksandra Zubkova ekipāža (ar stūmējiem Alekseju Ņegodailo, Dmitriju Truņeņkovu un Maksimu Mokrousovu), kas tuvāko sekotājus, Stīvena Holkomba četrinieku, apsteidza par 0.12 sekundēm. Trijnieku noslēdza vācieša Manuela Mahatas ekipāža.

Svarīgākais