Mammadaba slēpojums pulcēja vairāk nekā 300 dalībniekus

25. februārī Pļaviņu novada Vietalvā, slēpošanas stadionā „Mailes” noslēdzies tradicionālais Mammadaba slēpojums, kas ik gadus vienuviet pulcē vairākus simtus distanču slēpotāju - profesionāļus un amatierus.

Par spīti lietainajam laikam slēpotāju aktivitāte ir lielākā nekā pērn - slēpojumā šogad piedalījās 314 dalībnieki. Slēpojumu rīkoja Igo Japiņa Sporta aģentūra sadarbībā ar sporta klubu "Vietalva".

Ikviens distanču slēpošanas cienītājs varēja izmēģināt spēkus kādā no sev piemērotām distancēm Sporta maratonā (38 km), Tautas slēpojumā (19 km) vai Veselības slēpojumā (10 km), izvēloties sev piemērotu slēpošanas stilu. Sacensību trase slēpošanas stadionā "Mailes" ir īpaši piemērota distanču slēpotājiem. Trase bija sagatavota kā klasiskā, tā brīvā stila slēpotājiem, ir interesanta reljefa ziņā un vijas pa apsnigušiem mežiem. Veselības trase ir īpaši ieteicama ģimenēm – tā nav grūta un to var pieveikt ikviens bez speciālas fiziskās sagatavotības, izbaudot Vietalvai raksturīgos iespaidīgos dabas skatus.

Sporta maratonā – 38 km garajā distancē vīriešu konkurencē uzvaru guva Rolands Rudzītis no Rīgas, kurš distanci pievarēja 2 stundās, 05:08 minūtēs. Aiz viņa palika Mareks Birkentāls un Jānis Puida. Tikmēr sieviešu konkurencē ātrākā bija Inga Dauškāne, kura distanci veica 2 stundās, 16 minūtēs un 58 sekundēs, kura pasteidza Līgu Glazeri un Ingu Mauliņu.

Svarīgākais