Latvijas Ziemas čempionāta jāšanā otrā posma galvenajā maršrutā uzvar Sergejs Klokovs

Sporta centrā Kleisti notika Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) rīkotā Latvijas Ziemas čempionāta otrā posma sacensības. Sestdien, 18. februārī tika aizvadīti starti konkūrā sešos maršrutos, bet svētdien sacentās amatieri, kā arī dalībnieki maršrutā bez ierobežojumiem.

Ziemas čempionāta otrā posma galvenajā maršrutā šķēršļu pārvarēšanā pieaugušajiem ar 130 cm augstiem šķēršļiem uzvaru izcīnīja Sergejs Klokovs no Rīgas Jātnieku kluba, kurš ar zirgu Edip vienīgais veica maršrutu bez soda punktiem. Otrajā vietā Guntars Siliņš ar Maclesias (SK Mežstrazdiņi) – 4 s. p. Ar diviem gāztiem šķēršļiem distanci beidza divi Rīgas Jātnieku kluba sportisti. Trešo vietu ieguva Aleksandrs Šakurovs ar zirgu Lediesman, jo bija ātrāks par savu tēvu Sergeju Šakurovu ar Ginster – attiecīgi 49,15 un 53,34 sekundes.

Galvenā maršruta uzvarētājs Sergejs Klokovs:

- Esmu apmierināts ar savu startu. Pirmajā ziemas čempionāta posmā ar Edip startēju maršrutā ar 120 cm augstiem šķēršļiem, bet pieļāvu kļūdu un paliku otrais. Tagad jutu, ka mans galvenais, 12 gadus vecais zirgs ir labā formā, jo trenējamies katru dienu, un nolēmu startēt augstākajā maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem. Izdevās distanci veikt bez kļūdām un pirmoreiz šādās sacensībās izcīnīt uzvaru. Tas man ir svarīgi, jo gatavojos nākamnedēļ doties uz divu zvaigžņu statusa sacensībām Austrijā.

Citos maršrutos uzvarēja: šķēršļu augstums līdz 100 cm, 2 fāzēs, piedalās bērni līdz 16 g. v. – Kate Prizeva ar Lēdiju (JSK Demora); 110/120 cm, ātruma, piedalās juniori līdz 18 g. v. un jaunie jātnieki līdz 21 g. v. – Kristīne Egle ar Concorde (SK Top Sport); 100 cm, 2 fāzēs, zirgi līdz 5 g. v. – Maira Leja ar Quidam’s Flipper (SK Temperaments); 115/120 cm, ar handikapu, ātruma, zirgi līdz 6/7 g. v. – Maira Leja ar Anytime Pikabello (Temperaments); 120 cm, ar Džokeri – Linda Ansule ar Lemonu (SK Tīraines staļļi);

100 cm, 2 fāzēs, startē 1. gr. amatieri – Ilona Zaula ar Grand Cru (SIA GJ Jaunbrīnumi); 105 cm, ātruma, 1. un 2. gr. amatieri – Olga Šellere ar Prastižu (SK Telfas); 110 cm, 2. fāzēs, 2. gr. amatieri – Laima Lāce ar Diku (SK Tīraines staļļi); 110 cm, ātruma, bez ierobežojumiem dalībniekiem – Aleksandrs Šakurovs ar Kamu (RJK).

LJF Konkūra sekcijas vadītāja Natālija Šakurova:

- Patīkami, ka jau ziemas čempionātā redzam jaunus sportistus. Piemēram, bērnu konkurencē līdz 16 gadu vecumam sākusi startēt Sabīne Siliņa ar Kalgari, kura līdz šim piedalījās poniju jāšanas sacensībās. Viņa rāda atzīstamu sniegumu un šoreiz izcīnīja otro vietu aiz Kates Prizevas ar Lēdiju. Turpretī žēl, ka sacensībās nestartēja mūsu labākais konkūrists Andis Vārna, jo viņš izšķīrās pirms brauciena uz sacensībām nākamnedēļ Austrijā zirgiem dot atpūtu. Tāpat kā iepriekšējā posmā iepriecina pieredzējušās sportistes Mairas Lejas sniegums, kura gūst ļoti labus panākumus ar jaunzirgiem. Patīkami, ka pēc lielā sala, kad šī posma sacensības pat nācās pārcelt, federācijas prezidents Agris Blaus un Kleistu speciālists Andrejs Bistrovs parūpējās par to, lai tiktu atjaunots un labā kvalitātē sagatavots manēžas segums, un sportisti bija ļoti apmierināti ar tā kvalitāti.

Ziemas čempionāta trešā posma sacensības paredzētas 3. un 4. martā turpat Kleistos.

Svarīgākais