Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Latvijai 13. vieta milzu slalomā Jaunatnes Olimpiskajās spēlēs

© Publicitātes foto

Šodien Austrijas pilsētā Insbrukā notiekošajās pirmajās Pasaules Jaunatnes Ziemas Olimpiskajās spēlēs kalnu slēpotājiem milzu slalomā puišu konkurencē 64 dalībnieku vidū Latvijas pārstāvis Miks Zvejnieks izcīnīja augsto 13.vietu, bet uzvaru svinēja austrietis Marko Švarcs, informē Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis.

Ja pirmās divas individuālās disciplīnas – supergigants un superkombinācija, gan puišiem, gan meitenēm norisinājās vienā dienā, tad milzu slaloms (un arī slaloms) ir saplānoti atsevišķās dienās. Vakar milzu slalomā sacentās meitenes, kur uzvaru izcīnīja francūziete Klāra Dirē (mūsu Agnese Āboltiņa izstājās – aut. piez.), bet šodien labākos šajā disciplīnā noskaidroja puiši. Uz starta izgāja 64 dalībnieki, kas ir par desmit vairāk nekā supergigantā un superkombinācijā, bet šāda tendence ir bieži sastopama, jo tehniskajās disciplīnās, kur ātrums ir lēnāks, tomēr vairāk kalnu slēpotāju uzdrošinās piedalīties, ieskaitot arī vairākus tā saucamo eksotisko valstu pārstāvjus, kuru, kā jau lielākās sporta sacensībās, netrūka arī šeit Insbrukā. Savas spējas demonstrēja pārstāvji no Brazīlijas, Taivānas, Nepālas, Dienvidāfrikas, Filipīnām, Libānas, Sanmarīno u.c. Taču nedrīkst aizmirst, ka ne vienmēr eksotisks nosaukums nozīmē vāju līmeni, jo, piem., puišiem supergigantā uzvarēja Marokas pārstāvis, tiesa, viņš dzīvo un trenējas Kanādā.

Pirmo braucienu Miks Zvejnieks veica ļoti labi, un spēja iekļūt starp divdesmit labākajiem, uzrādot 18. laiku un no līdera Mihas Hrobata (Slovēnija) atpaliekot par 3,36 sekundēm. Par sešām sekundes desmitdaļām un četrām vietām Mikam priekšā bija igaunis Tonis Luiks. Otro braucienu mūsu kalnu slēpotājs arī veica ļoti labi, un spēja pakāpties par piecām vietām uz augšu un izcīnīt ļoti atzīstamo 13.vietu, uzvarētājam Marko Švarcam divu braucienu summā zaudējot 4,77 sekundes. Par labu nāca arī tas, ka vairāki vadošie slēpotāji izstājās vai nu pirmajā vai otrajā braucienā. Igaunis Luiks iekļuva labāko desmitniekā un izcīnīja 9.vietu. Savukārt Viņš bija par sekundi ātrāks nekā Miks. Sudraba medaļu izcīnīja itālis Hannes Cingerle (+0,40), bet bronzas medaļa tika šveicietim Sandro Simonē (+0,63). Austrietim Švarcam tas jau bija otrais zelts, bet šveicietim Simonē – otrā bronza. Pie otrās godalgas izcīnīšanas ļoti tuvu bija superkombinācijas vicečempions Miha Hrobats, kas bija vadībā pēc pirmā brauciena, bet otrajā diemžēl tika diskvalificēts.

Rīt meitenes sacentīsies slalomā, bet sestdien kalnu slēpotājiem starti Jaunatnes Olimpiskajās spēlēs noslēgsies ar puišu slalomu.