Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

2023. gadā Madonā norisināsies Eiropas junioru čempionāts biatlonā

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Eiropas junioru čempionāts biatlonā Madonā notiks 2023.gada februārī, lēmusi Starptautiskā Biatlona federācija (IBU).

Jau ziņots, ka Eiropas junioru čempionāts "Smeceres sila" trasē Madonā bija iecerēts šogad no 1. līdz 7.februārim, taču rūpēs par sportistu drošību tas tika atcelts.

Ceturtdien notikušajā IBU valdes sēdē amatpersonas vienojušās par sacensību kalendāru laika posmam no 2022. līdz 2026.gadam.

Līdz ar to zināms, ka Eiropas junioru čempionāts Madonā notiks 2023.gada februārī. Sacensības paredzētas no 13. līdz 19.februārim.

IBU valde sanāksmes laikā apsprieda arī pārējā līmeņa sacensības un nākamo sezonu kalendāru.

Šogad martā Raubičos, Baltkrievijā bija paredzēts Pasaules kausa posms, bet valstī valdošās situācijas dēļ šo etapu pagaidām lemts "iesaldēt". Izvērtējot notikumus Baltkrievijā, IBU valde lēmumu par Raubičiem plāno pieņemt līdz šī gada septembrim.

Ņemot vērā, ka nacionālās biatlona federācijas Covid-19 dēļ ir cietušas finansiālus zaudējumus, IBU valde arī lēma katrai federācijai piešķirt divus miljonus eiro. IBU vēsta, ka finansējums tiks piešķirts, vērtējot konkrētās valsts aktivitāti sacensībās. Plānots, ka daļa summas tiks pārskaitīta tuvākajā laikā, bet otra puse - līdz marta beigām.

Patlaban sportisti Pokļukā pulcējušies uz pasaules čempionātu, kur piektdien Andrejs Rastorgujevs, Edgars Mise un Roberts Slotiņš piedalīsies desmit kilometru sprinta disciplīnā.