Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Latvijas kamaniņu izlase Pasaules kausa posmā stafetes disciplīnā izcīna bronzu

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Latvijas kamaniņu izlases braucēji Kristers un Kendija Aparjodi, kā arī brāļi Juris un Andris Šici svētdien Altenbergā Pasaules kausa otrajā posmā komandu stafetē apsteidza titulēto Vāciju un izcīnīja bronzu.

Uzvaru komandu stafetē izcīnīja Itālija, kuras sastāvā startēja Anrea Fetere, Kevins Fišnallers un Patriks Rastners/Ludvigs Rīders. Krievijas komanda uzvarētājiem zaudēja 0,230 sekundes un izcīnīja sudrabu, kamēr latvieši līderiem zaudēja 0,584 sekundes.

Krievijas izlasi šajā stafetē pārstāvēja Tatjana Ivanova, Semjons Pavļičenko un Aleksandrs Deņisovs/Valdislavs Antonovs.

Kristers Aparjods pēc otrā brauciena Latviju pacēla uz pirmo vietu, bet brāļi Šici trases lejasdaļā viegli ietriecās apmalē un tobrīd finišēja otrajā pozīcijā. Pēc tam trasē devās Krievijas komanda, kas latviešus atstūma uz trešo pozīciju.

Ceturto vietu izcīnīja Vācijas izlase, kurā startēja titulētais Fēlikss Lohs, Natālija Gaizenbergere, kura šosezon Pasaules kausa apritē atgriezusies pēc bērna laišanas pasaulē, kā arī Toni Egerts/Saša Benekens. Vācieši uzvarētājiem zaudēja 0,622 sekundes, taču līdz bronzai trūka 0,038 sekundes.

Sezonas pirmajā posmā Latvijas izlase komandu stafetē izcīnīja ceturto vietu.

Jau ziņots, ka Latvijas čempions kamaniņu sportā Kristers Aparjods svētdien Altenbergā Pasaules kausa otrajā posmā izcīnīja bronzu, lai arī pirmajā braucienā uzrādīja tikai 13.rezultātu, kamēr par uzvarētāju tika kronēts titulētais vācietis Fēlikss Lohs.

Divu braucienu summā uzvaru izcīnīja Lohs, kurš par 0,303 sekundēm apsteidza savu tautieti Maksu Langehanu. Zīmīgi, ka Lohs bija braucienā bija tikai 17.pozīcijā.

Aparjods otrajā braucienā uzrādīja astoto labāko rezultātu, bet summā viņš zaudēja 0,306 sekundes, izcīnot bronzu. Pērn viņš šajā trasē samierinājās ar "koka medaļu" jeb ceturto vietu.

Pandēmijas dēļ Pasaules kausa sezona noritēs tikai Eiropā. 2020.gadā paredzētajos posmos nepiedalīsies ASV un Kanādas kamaniņu braucēji.

Turpmākās sacensības notiks Vācijas pilsētās - Oberhofā un Vinterbergā. Arī 2021.gads sāksies Vācijā, kur notiks mači Kēnigszē trasē, bet pēc tam sportisti dosies uz Siguldu, kur cīnīsies par Eiropas čempionāta medaļām.

Turpinājumā janvārī paredzēti posmi arī Oberhofā un Insbrukā, bet sezonas noslēgums paredzēts februāra sākumā Sanktmoricā, kur Pasaules kausa sacensības nav notikušas kopš 2012.gada janvāra.