Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Silovam savainojums un neveiksmīgs Pasaules kausa sezonas noslēgums

© Reuters/Scanpix

Latvijas labākais ātrslidotājs Haralds Silovs svētdien Soltleiksitijā notikušajās Pasaules kausa sezonas finālsacensībās masu startā piedzīvoja kritienu, savainojot roku.

Masu starts bija vienīgā disciplīna, kurā Silovs varēja piedalīties Pasaules kausa finālsacensībās, tomēr dažus apļus pirms finiša viņš aizķērās aiz cita ātrslidotāja un piedzīvoja kritienu, ieslīdot trases apmalē. Lai arī pēcāk latvietis sasniedza finišu, viņš acīmredzami bija guvis savainojumu, ko pats apstiprināja arī sociālajos tīklos, publicējot fotogrāfiju, kurā norādīja par lauztiem kauliem rokā.

Par šo sacensību uzvarētāju tika kronēts Japānas ātrslidotājs Rjosuke Cučija, bet Silovs rezultātos klasificēts kā 14. labākais starp 17 ātrslidotājiem. Pasaules kausa kopvērtējumā šajā distancē latvietis ierindojās 12. pozīcijā.

Vēl pērn Phjončhanas olimpiskās spēlēs Silovs 1500 metros izcīnīja augsto ceturto vietu, bet šogad janvārī latvietis izcīnīja devīto vietu Eiropas čempionātā daudzcīņā. Tikmēr februārī sarunā ar aģentūru LETA viņš atklāja, ka apsver iespēju startēt 2022. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs, lai gan iepriekš viņa nākotnes plāni bija neskaidri.