Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Rastorgujevs izcīna 16.vietu Pasaules kausa sacensībās ar kopēju startu

© Reuters/Scanpix

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs svētdien Itālijā izcīnīja 16.vietu Pasaules kausa septītā posma 15 kilometru masu starta sacensībās.

Tikmēr pirmo uzvaru karjerā svinēja 26 gadus vecais francūzis Kentēns Fijons Majē, kurš aizvēra visus mērķus, finišēdams pēc 34 minūtēm un 39,4 sekundēm.

Otro vietu guva divas kļūdas šautuvē pieļāvušais sezonas līderis Juhanness Tīngnēss Bē no Norvēģijas, kurš uzvarētājam zaudēja 14,3 sekundes, bet trešais bija perfekti šāvušais vācietis Arnds Peifers, kurš atpalika 24,6 sekundes.

Kārtējo neveiksmi šosezon cieta titulētais francūzis Martēns Furkads, kurš bija ceturtais, no goda pjedestāla atpalikdams vairāk kā 25 sekundes, piektais bija viņa tautietis Antonīns Gigonā, bet pirmo sešinieku noslēdza Benžamins Vegers.

Rastorgujevs Majē zaudēja vienu minūti un 31,2 sekundes, izcīnīdams 16.vietu. Trasē viņam bija 11. ātrākais solis.

Rastorgujevs pirmajā šaušanā bija precīzs un trasē devās lielās grupas noslēgumā, bet kļūda otrajā ugunslīnijā viņu atmeta uz 20.pozīciju un 36 sekundes aiz līdera. Līdz nākamajai šaušanai alūksnietis atguva divas vietas, bet pieļāva vēl vienu kļūdu, kas gan netraucēja pakāpties uz 15.pozīciju.

Līdz pēdējai ugunslīnijai viņš savu vietu saglabāja un vēlreiz neaizvēra vienu mērķi, kas pirms pēdējā distances nogriežņa deva 16.vietu. Pēdējos kilometros latvietis pakāpās uz 13.vietu, bet finiša spurtā piekāpās konkurentiem, finišēdams 16.pozīcijā.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 836 punktiem ir Bē, tālāk ar 554 punktiem ir Furkads, bet trešais ar 548 punktiem ir krievs Aleksandrs Loginovs, kurš svētdien ieņēma 20.vietu.

Tikmēr Rastorgujevs ar 188 punktiem ir 27.pozīcijā.

Jau ziņots, ka Rastorgujevs piektdien desmit kilometru sprintā izcīnīja 17.vietu, kamēr Aleksandrs Patrijuks ieņēma 76.vietu, bet Roberts Slotiņš samierinājās ar priekšpēdējo pozīciju 102 finišējušo biatlonistu konkurencē, viņiem abiem iedzīšanai nekvalificējoties.

Savukārt sestdien iedzīšanā Rastorgujevs ierindojās 23.pozīcijā.

Tikmēr Latvijas vadošā biatloniste Baiba Bendika ceturtdien sprintā palika 63.vietā, tāpēc viņai jau tobrīd šis posms bija noslēdzies, jo viņa iedzīšanai nekvalificējās.

Šis Rastorgujevam pēc slimības izārstēšanas bija trešais posms. Ja vēl ceturtajā etapā Oberhofā viņš nespēja vienā no disciplīnām ieslēpot labāko divdesmitniekā, tas izdevās pagājušajā nedēļā Rūpoldingā, kad viņš sprintā izcīnīja 13.vietu, tādējādi sasniedzot pagaidām šīs sezonas labāko rezultātu.

Starpsezonā Rastorgujevs noalgoja kādreizējo norvēģu biatlonistu un tagadējo treneri Frūdi Andresēnu, kurš savulaik izcīnījis trīs medaļas olimpiskajās spēlēs. Līdz ar to Latvijas sportists pārtrauca sadarbību ar savu ilggadējo treneri Intaru Berkuli.

Rastorgujevs pēc olimpiskajām spēlēm Phjončhanā, kur neizdevās nostartēt tā kā cerēts, bijis dziļās pārdomās par savu nākotni Latvijas biatlonā. Olimpiādē viņš labāko rezultātu sasniedza iedzīšanas distancē, kur ieņēma 12.vietu. Vēl viņš sprintā palika 24.vietā, distancē ar masu startu ieņēma 28.pozīciju, bet 20 kilometru individuālajā distancē ar sešām kļūdām šaušanā bija vien 59.pozīcijā.

Savukārt Pasaules kausa kopvērtējumā Rastorgujevs ieņēma 13.vietu, kas ir viņa karjeras rekords. Sezonas septītajā posmā Kontiolahti viņš sprinta sacensībās izcīnīja otro vietu, šāda līmeņa sacensībās uz goda pjedestāla kāpjot otro reizi karjerā.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi, tostarp pasaules čempionāts, kas martā notiks Estešundā, Zviedrijā. Savukārt sezona noslēgsies uzreiz pēc tam nākamajā etapā Norvēģijā.