Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Ķibermaņa bobsleja četrinieks 8. vietā pēc pirmā brauciena Sanktmoricas trasē

© Scanpix

Latvijas bobsleja pilota Oskara Ķibermaņa vadītā četrinieku ekipāža ieņem astoto vietu pēc Sanktmoricas trasē Šveicē notiekošā Pasaules kausa sestā posma pirmā brauciena.

Ķibermanis startē kopā ar stūmējiem Matīsu Mikni, Helviju Lūsi un Jāni Strengu. Latvijas komanda pēdējās nedēļas cīnās ar slimībām, tāpēc šobrīd nevar uzrādīt maksimālo rezultātu.

Līderpozīcijā pēc pirmā brauciena ir olimpiskā čempiona Frančesko Frīdriha ekipāža, Vācijas kvartetam Sanktmoricas trasi veicot vienā minūtē un 5,46 sekundēs.

Tikmēr otro vietu ieņem vēl viens vācietis Johaness Lohners, kurš savam tautietim zaudē 0,13 sekundes, bet negaidīti trešais ir Monako pilots Rudijs Rinaldi, kurš atpaliek 0,24 sekundes.

Ķibermanis Frīdriham zaudē 0,36 sekundes, bet goda pjedestāls ir 0,12 sekunžu attālumā.

Sacensību otrais brauciens būs plkst.13. Sacīkstes tiešraidē būs vērojamas Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Jau trīs Pasaules kausa posmos pēc kārtas Ķibermanis četrinieku sacensībās kāpis uz goda pjedestāla, katru reizi izcīnot otrās vietas.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 1085 punktiem ir vācietis Frančesko Frīdrihs, kamēr otrais ar 1027 punktiem ir viņa tautietis Johanness Lohners. Trešo vietu ar 1014 punktiem tikmēr ieņem Ķibermanis, kuram ar 961 punktu seko cits Vācijas pilots Niko Valters.

Savukārt šajā posmā nestartējošais Ralfs Bērziņš 552 punktiem ir 12.vietā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka sestdien Ķibermanis kopā ar Mikni guva otro vietu divnieku sacensībās, kamēr uzvaru arī sestajā posmā guva Frīdrihs.

Vācijas bobslejisti šosezon uzvarējuši visās 12 sacensībās gan divniekos, gan četriniekos.

Sanktmoricā tiek aizvadītas noslēdzošās šīs sezonas sacensības Eiropā.

Pašlaik 25 gadus vecais Ķibermanis pēdējos gados bijis Latvijas bobsleja otrais pilots aiz Oskara Melbārža, kurš gan šosezon, visticamāk, trasē neatgriezīsies. Phjončhanas olimpiskajās spēlēs viņš divniekos ieņēma devīto vietu, bet Pasaules kausā divniekiem sezonu noslēdza augstajā ceturtajā vietā kopvērtējumā.

Sezona noslēgsies Ziemeļamerikā ar diviem posmiem Leikplesidā un Kalgari. Sezonas noslēgumā Vistleras trasē Kanādā norisināsies arī pasaules čempionāts, tam notiekot marta ievadā.