Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Tomass Dukurs izcīna 4. vietu Pasaules kausa posmā; Martins pakāpjas uz 8. vietu

© EPA/Scanpix

Pieredzējušais latviešu skeletonists Tomass Dukurs piektdien Sanktmoricā izcīnīja ceturto vietu Pasaules kausa sestā posma sacensībās, kamēr titulētais Martins Dukurs neveiksmīga pirmā brauciena otrajā spēja pakāpties par 12 pozīcijām un ieņemt astoto vietu.

Izcīnīta ceturtā vieta T.Dukuram šosezon ir labākais sasniegums.

Par šī posma uzvarētāju kļuva olimpiskais čempions Sunbins Juns no Dienvidkorejas, kurš divu braucienu summā par 0,20 sekundēm apsteidza krievu Aleksandru Tretjakovu, tikdams pie pirmās uzvaras šosezon.

Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās cits Krievijas skeletonists Ņikita Tregubovs, kurš uzvarētājam piekāpās par 0,27 sekundēm, savukārt T.Dukurs no Juna atpalika par 0,74 sekundēm, manāmi atpaliekot arī no pirmā trijnieka.

T.Dukurs abus braucienus veica diezgan stabili, tomēr cīņā par godalgām viņš īsti neiesaistījās.

Savukārt M.Dukurs no uzvarētāja divu braucienu summā atpalika 1,81 sekundi, taču tas lielākoties uz neveiksmīgā pirmā brauciena rēķina.

Šogad desmito reizi par Eiropas čempionu kļuvušais M.Dukurs pirmajā braucienā startēja ļoti neveiksmīgi. Viņš startā pieļāva rupju kļūdu, jo viņa kamana izslīdēja no gropes. Latvietis neveiksmīgi centās gropē trāpīt otru slidu, kas gan neizdevās, viņam startā zaudējot daudz laika. Lai arī brauciens bija gana tīrs, kļūda startā viņam pirmajā braucienā lika ieņemt 20.pozīciju, ar grūtībām sasniedzot otro braucienu.

Savukārt otrajā braucienā M.Dukurs jau nobrauca bez kļūdām un apsteidza uzreiz 12 konkurentus, summā pakāpjoties uz astoto vietu.

Vēl viens Latvijas skeletonists Ivo Šteinbergs šoreiz nestartēja.

Pasaules kausa kopvērtējumā par jauno līderi kļuvis Juns, kurš iekrājis 1045 punktus un tikai par punktu apsteidz Tretjakovu. Trešais ar 969 punktiem ir Tregubovs, kamēr ceturto pozīciju ar 938 punktiem ieņem vācietis Aksels Jungks. Piektais ar 931 punktu tagad ir M.Dukurs, bet viņam ar 880 punktiem seko T.Dukurs.

Savukārt Šteinbergs ar 300 punktiem ir 24.pozīcijā.

Vēlāk plkst.14 pēc Latvijas laika sacensības uzsāks dāmas, bet Latvija tur nebūs pārstāvēta.

Pagājušajā nedēļā M.Dukuram izdevās pārtraukt neveiksmju joslu un pirmo reizi gūt uzvaru kādā no posmiem - viņš bija labākais Īglsas trasē, turklāt desmito reizi pamanījās kļūt par Eiropas čempionu. Pirms tam šosezon Latvijas skeletonisti tikai reizi bija kāpuši uz goda pjedestāla, kad pirmajā posmā Siguldā otrais bija M.Dukurs.

Eiropas čempionāta norise gan bija paredzēta Kēnigszē, taču laikapstākļu dēļ Pasaules kausa posma sacensības tika atceltas, bet Vecā kontinenta meistarsacīkstes tika pārceltas uz Īglsu. Noskaidrojies, ka pārceltais Pasaules kausa etaps norisināsies februāra izskaņā Kalgari trasē, kur tādējādi vienā nedēļas nogalē notiks divas skeletona sacensības.

Pagājušajā sezonā 34 gadus vecais M.Dukurs Phjončhanas olimpiskajās spēlēs palika ceturtajā vietā, godalgu no rokām izlaižot pēdējā braucienā, turklāt pastāvēja varbūtība, ka viņš savai sportista karjerai liks punktu. Tomēr latvietis ir apņēmies turpināt startēt un varētu piedalīties 2022.gada Pekinas Olimpiādē. Viņš savā karjerā ir ieguvis astoņus Pasaules kausus, bet pagājušajā sezonā palika ceturtais.

Tikmēr 37 gadus vecais T.Dukurs pērn Olimpiādē bija piektais, bet Pasaules kausa ieskaitē viņš pamanījās būs augstāk par savu brāli - trešais.

Pēc šī posma Šveices kalnu kūrortā Sanktmoricā sportisti dosies uz sezonas noslēdzošajiem posmiem Ziemeļamerikā, sacensībām notiekot Leikplesidā un Kalgari. Sezonas noslēgumā Vistleras trasē Kanādā norisināsies arī pasaules čempionāts, tam notiekot marta ievadā.