Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Seko līdzi! Šodien gaidāmie starti kamaniņās, bobslejā, skeletonā un biatlonā

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Latvijas kamaniņu izlase šodien Vācijas trasē Vinterbergā uzsāk pasaules čempionātu. Savukārt Siguldas kamaniņu trasē šodien sākas Eiropas junioru čempionāts bobslejā skeletonā, kas vienlaicīgi būs arī sezonas noslēdzošais Eiropas kausa posms. Tikmēr Latvijas skeletonisti Martins un Tomass Dukuri šodien Sanktmoricā aizvada Pasaules kausa sestā posma sacensības, kas ir noslēdzošais etaps Eiropā. Bet biatlonisti Andrejs Rastorgujevs, Aleksandrs Patrijuks un Roberts Slotiņš šodien Itālijā aizvada Pasaules kausa sestā posma desmit kilometru sprinta sacensības.

Kamaniņu izlases starti

Salīdzinot ar Pasaules kausa posmiem, pasaules čempionātā sportisti neaizvada Nāciju kausa sacensības. Līdz ar to pasaules čempionāts šodien tiks atklāts ar sprintu, kura kvalifikācija sāksies plkst.10 pēc Latvijas laika.

Savukārt plkst.14.40 par medaļām sprinta disciplīnā cīnīsies divnieki, bet pēc tam uz starta izies arī dāmas un kungi. Finālus tiešraidē gatavojas pārraidīt televīzijas kanāls "Best4Sport TV".

Uz starta Vinterbergā stāsies arī visi labākie Latvijas kamaniņu sportisti - Andris un Juris Šici, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs, Kristers Aparjods, Inārs Kivlenieks, Artūrs Dārznieks, Riks Kristens Rozītis, Ulla Zirne, Elīza Cauce un Kendija Aparjode.

Sacensību programma paredz, ka sestdien uz starta stāsies divvietīgās ekipāžas un sievietes, bet svētdien tiks aizvadītas vīriešu sacīkstes un komandu stafete.

Eiropas junioru čempionāts bobslejā un skeletonā

Šodien gan norisināsies tikai bobsleja divnieku sacensības, kad, sākot ar plkst.14, braucienus pamīšus veiks vīriešu un sieviešu divnieki.

Latviju sacensībās pārstāvēs Ralfa Bērziņa divnieku ekipāža, kas šosezon uzrādījusi augstvērtīgus rezultātus Pasaules kausa izcīņā. Vēl bobsleja disciplīnā startēs Dāvja Kaufmaņa un Helvija Babra vadītās ekipāžas.

Savukārt skeletona sacensības un vēl vienas divnieku sacīkstes bobslejā notiks sestdien. Skeletonā par čempionu titulu cīnīsies Krists Netlaus, Elvis Veinbergs un Mārtiņš Muižnieks, bet sieviešu konkurencē - Dārta Zunte un Endija Tērauda.

Eiropas junioru čempionāta sacensības bobslejā četriniekiem jau notika Austrijā, Īglsas trasē, kur Bērziņš bija otrais U-23 vecuma konkurencē.

Pasaules kausa sacensības skeletonā

Vīriešu sacensību pirmais brauciens ieplānots jau plkst.10.30 pēc Latvijas laika, kamēr otrais būs plkst.12.15. Sacīkstes tiešraidē translēs Latvijas televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Tomasam un Martinam Dukuriem piešķirts attiecīgi 11. un 12.starta numurs, kamēr Ivo Šteinbergs šoreiz nestartēs.

Savukārt plkst.14 pēc Latvijas laika sacensības uzsāks dāmas, bet Latvija tur nebūs pārstāvēta.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc četriem aizvadītiem posmiem, jo viens sniega dēļ tika atcelts, ar 834 punktiem ir krievs Aleksandrs Tretjakovs, otro vietu ar 820 punktiem ieņem olimpiskais čempions Sunbins Juns no Dienvidkorejas, bet trešais ar 771 punktu ir M.Dukurs, kamēr sestajā pozīcijā ar 688 punktiem ir T.Dukurs. Šteinbergs iekrājis 300 punktus, kas viņam dod 21.pozīciju.

Pagājušajā nedēļā M.Dukuram izdevās pārtraukt neveiksmju joslu un pirmo reizi gūt uzvaru kādā no posmiem - viņš bija labākais Īglsas trasē, turklāt desmito reizi pamanījās kļūt par Eiropas čempionu. Pirms tam šosezon Latvijas skeletonisti tikai reizi bija kāpuši uz goda pjedestāla, kad pirmajā posmā Siguldā otrais bija M.Dukurs.

Eiropas čempionāta norise gan bija paredzēta Kēnigszē, taču laikapstākļu dēļ Pasaules kausa posma sacensības tika atceltas, bet Vecā kontinenta meistarsacīkstes tika pārceltas uz Īglsu.

Vīriešu biatlonistu starts Pasaules kausa posma sprinta sacensības

Sprints kungiem sāksies plkst.15.30 pēc Latvijas laika, un sacensības tiešraidē pārraidīs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Rastorgujevs trasē dosies ar 11.numuru, kamēr Patrijukam dots 77.numurs, bet kā pēdējais ar 108.numuru startēs Slotiņš.

Šis Rastorgujevam pēc slimības izārstēšanas būs trešais posms. Ja vēl ceturtajā etapā Oberhofā viņš nespēja vienā no disciplīnām ieslēpot labāko divdesmitniekā, tas izdevās pagājušajā nedēļā Rūpoldingā, kad viņš sprintā izcīnīja 13.vietu, tādējādi sasniedzot pagaidām šīs sezonas labāko rezultātu.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 662 punktiem ir norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē, tālāk ar 476 punktiem ir krievs Aleksandrs Loginovs, bet pēc tam ar 428 punktiem ir titulētais francūzis Martēns Furkads.

Tikmēr Rastorgujevs ar 121 punktu ir 34.pozīcijā.

Sestdien šī posma ietvaros notiks iedzīšana, bet svētdien būs masu starts.