Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Biatlonisti Mise un Pūse tiek IBU kausa sprinta sacensību pirmajā piecdesmitniekā

© Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas biatlonisti Edgars Mise un Ieva Pūce ceturtdien Šveicē iekļuva labāko piecdesmitniekā Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) kausa sestā posma sprinta sacensībās.

Vīriešu desmit kilometru sacensībās uzvaru izcīnīja Florēns Klods, kurš ar vienu kļūdu šaušanā finišēja pēc 25 minūtēm un 42 sekundēm, kamēr Mise ar divām kļūdām šaušanā bija 46. pozīcijā, no uzvarētāja atpalikdams par trim minūtēm un 12,9 sekundēm.

Mise arī ceturtdien izpildīja Pasaules kausa kvalifikācijas normu, ko viņš šosezon paveicis jau trīs reizes.

Vēl no Latvijas biatlonistiem Ņikita Osipovs ar trim kļūdām šaušanā bija 68. vietā, kamēr Rūdis Balodis ar pieciem nesašautiem mērķiem bija 79. pozīcijā starp 87 biatlonistiem.

Tikmēr dāmām 7,5 kilometru distancē uzvaru izcīnīja Viktorija Sļivko no Krievijas, kura, šaudama bez kļūdām, finišēja pēc 23 minūtēm un 39,3 sekundēm. Bez kļūdām šāvusī Pūce izcīnīja 49. vietu, no uzvarētājas atpaliekot četras minūtes un 25,1 sekundi, kamēr 58. vietā bija Jūlija Matvijenko, kura nesašāva divus mērķus, bet pēdējā starp 65 finišu sasniegušām biatlonistēm bija Annija Keita Sabule, ugunslīnijā pieļaujot piecas kļūdas.

Mise, Pūce un Matvijenko kvalificējās sestdien gaidāmajai iedzīšanai.