Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Rastorgujevs šodien piedalās Pasaules kausa posma sacensībās ar kopēju startu

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs šodien Rūpoldingā Pasaules kausa piektajā posmā piedalās 15 kilometru sacensībās ar kopēju startu.

Sacensības sāksies plkst.13.15, un tās tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas 7.kanāls (LTV7).

Vēlāk plkst.15.40 12,5 kilometru distancē spēkosies dāmas, bet Latvija šajās sacensībās nebūs pārstāvēta.

Jau ziņots, ka Rastorgujevs ceturtdien izcīnīja 13.vietu desmit kilometru sprinta sacensībās. Iegūtā 13.vieta ir Rastorgujeva šīs sezonas labākais rezultāts, turklāt tā dod iespēju piedalīties distancē ar kopēju startu.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 602 punktiem ir norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē, tālāk ar 452 punktiem ir krievs Aleksandrs Loginovs, bet pēc tam ar 385 punktiem seko sezonu neveiksmīgi sākušais francūzis Martēns Furkads.

Tikmēr Rastorgujevs ar 100 punktiem ir 35.pozīcijā.

Starpsezonā Rastorgujevs noalgoja kādreizējo norvēģu biatlonistu un tagadējo treneri Frūdi Andresēnu, kurš savulaik izcīnījis trīs medaļas olimpiskajās spēlēs. Līdz ar to Latvijas sportists pārtrauca sadarbību ar savu ilggadējo treneri Intaru Berkuli.

Rastorgujevs pēc olimpiskajām spēlēm Phjončhanā, kur neizdevās nostartēt tā kā cerēts, bijis dziļās pārdomās par savu nākotni Latvijas biatlonā. Olimpiādē viņš labāko rezultātu sasniedza iedzīšanas distancē, kur ieņēma 12.vietu. Vēl viņš sprintā palika 24.vietā, distancē ar masu startu ieņēma 28.pozīciju, bet 20 kilometru individuālajā distancē ar sešām kļūdām šaušanā bija vien 59.pozīcijā.

Savukārt Pasaules kausa kopvērtējumā Rastorgujevs ieņēma 13.vietu, kas ir viņa karjeras rekords. Sezonas septītajā posmā Kontiolahti viņš sprinta sacensībās izcīnīja otro vietu, šāda līmeņa sacensībās uz goda pjedestāla kāpjot otro reizi karjerā.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi, tostarp pasaules čempionāts, kas martā notiks Estešundā, Zviedrijā. Savukārt sezona noslēgsies uzreiz pēc tam nākamajā etapā Norvēģijā.