Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Latvijas biatlonisti piedalās Pasaules kausa posma stafetē

© Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas vīriešu biatlona kvartets šodien Rūpoldingā piedalās Pasaules kausa izcīņas piektā posma 4x7,5 kilometru stafetē.

Sacensības sāksies plkst.15.30 pēc Latvijas laika, un tās tiešraidē demonstrēs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Latvijas komandu šajā stafetē pārstāvēs Aleksandrs Patrijuks, Roberts Slotiņš, Daumants Lūsa un izlases līderis Andrejs Rastorgujevs. Stafetei pieteikušās 27 komandas.

Pagājušajās nedēļā Latvijas komandai šosezon pirmās stafetes sacensības noslēdzās ar fiasko, jo jau otrajā etapā latvieši tika apdzīti par apli.

Stafetē kopvērtējumā pa 100 punktiem guvušas Krievija un Zviedrija, bet 91 punkts ir Austrijai, kamēr Latvija ar svētdien nopelnītajiem 14 punktiem ir pēdējā 27 valstu konkurencē.

Sestdien stafetē sacentīsies dāmas, bet svētdien būs mači ar kopējo startu, Latviju pārstāvot Rastorgujevam.

Jau ziņots, ka ceturtdien sprintā Rastorgujevs izcīnīja 13. vietu, bet Baiba Bendika ieņēma 40. pozīciju. Savukārt Patrijuks bija 70. vietā, bet Lūsa bija priekšpēdējā pozīcijā starp 111 dalībniekiem.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi, tostarp pasaules čempionāts, kas martā notiks Estešundā, Zviedrijā. Savukārt sezona noslēgsies uzreiz pēc tam nākamajā etapā Norvēģijā.