Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Ķibermaņa bobsleja divnieks samierinās ar dalītu ceturto vietu Eiropas čempionātā

© Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas bobsleja pilots Oskars Ķibermaņa un stūmēja Matīsa Mikņa divnieks sestdien Vācijas trasē Kēnigszē ierindojās dalītā ceturtajā vietā Eiropas čempionātā.

Kēnigszē paralēli notiek arī Pasaules kausa ceturtais posms, kurā latviešu divniekam šoreiz dalīta piektā vieta.

Tikmēr par šī Pasaules kausa posma uzvarētājiem un Eiropas čempioniem kļuva vācieša Frančisko Frīdriha ekipāža, kas divu braucienu summā par 0,11 sekundēm apsteidza kanādieša Džastina Kripsa divnieku. Kanādas ekipāža vēl pēc pirmā brauciena bija pirmajā vietā.

Savukārt sudrabu Eiropas čempionātā un trešo vietu posmā guva cits vācietis Johanness Lohners, kurš no tautieša atpalika par 0,43 sekundēm. Tikmēr Vecā kontinenta bronzu negaidīti sestdien guva Francijas pilota Romēna Enrī ekipāža, jo tā Pasaules kausa ieskaitē guva ceturto vietu. Vēl pēc pirmā brauciena francūži bija divas pozīcijas zemāk.

Posmā dalītu piekto vietu beigās ieguva Ķibermaņa un vācieša Niko Valtera ekipāžas, kurām līdz ar to ceturtā vieta Eiropā. Viņi no uzvarētājiem atpalika par 0,64 sekundēm.

Abus braucienus Ķibermanis veica ne pārāk sekmīgi. Pēc pirmā brauciena viņš vēl Eiropas ieskaitē bija ceturtajā vietā, tomēr pēc otrā brauciena viņu apsteidza Enrihs, bet nesekmīgu otro braucienu aizvadīja Valters, tāpēc viņš kopā ar latvieti summā dalīja ceturto pozīciju kontinentā.

Ķibermanis ir vienīgais Latvijas pārstāvis šajās sacensībās, jo Ralfs Bērziņš šo posmu izlaiž, bet Oskars Melbārdis turpina atlabt pēc operācijas un šosezon, visticamāk, nestartēs.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis pēc uzvarām visās četrās sacensībās ar maksimāli iespējamiem 900 punktiem ir Frīdrihs, kamēr Ķibermanis ar 804 punktiem ir otrais, bet pirmo trijnieku ar 744 punktiem noslēdz Valters. Savukārt debitants Bērziņš ar 480 punktiem ir desmitais.

Ķibermanis sezonas pirmajās divās sacensībās, kas notika Siguldā, divreiz bija otrais aiz olimpiskā čempiona Frančesko Frīdriha, bet pirms nedēļas Altenbergā latvietis ieņēma trešo vietu.

Svētdien būs sacensības četriniekiem, bet pirms tam sestdien dāmām par Eiropas čempioni tika kronēta vāciete Mariama Jamanka.

Piektdien Kēnigszē bija paredzēti mači skeletonā, taču slikto laikapstākļu dēļ tie tika atcelti, līdz ar to skeletonisti par Eiropas čempionāta medaļām cīnīsies nākamajā posmā Īglsā.

Pašlaik 25 gadus vecais Ķibermanis pēdējos gados bijis Latvijas bobsleja otrais pilots aiz Melbārža. Phjončhanas olimpiskajās spēlēs viņš divniekos ieņēma devīto vietu, bet Pasaules kausā divniekiem sezonu noslēdza augstajā ceturtajā vietā kopvērtējumā.

Sezonas turpinājumā notiks posms Īglsas trasē Austrijā, mēneša beigās būs sacensības Šveices kalnu kūrortā Sanktmoricā, bet sezona noslēgsies Ziemeļamerikā ar diviem posmiem Leikplesidā un Kalgari. Sezonas noslēgumā Vistleras trasē Kanādā norisināsies pasaules čempionāts.