Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Stāvus šaušana Rastorgujevam liedz pacīnīties par pirmo desmitnieku PK posma iedzīšanā

© Romāns Kokšarovs/F64

Pieļaujot četras kļūdas stāvus šaušanā, Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien izcīnīja 26. vietu Vācijā notiekošā Pasaules kausa ceturtā posma 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās.

Tikmēr kārtējo uzvaru sestdien guva šosezon teicami startējošais norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē, kurš šaušanā pieļāva trīs kļūdas un par 15,1 sekundi apsteidza Arndu Peiferu no Vācijas, kurš šaušanā neaizvēra vienu mērķi. Cīņā par otro vienu vācietis finiša spurtā apsteidza nekļūdīgi šāvušo Lukasu Hoferu no Itālijas.

Savukārt uzreiz aiz goda pjedestāla bija titulētais francūzis Martēns Furkads, kurš šaušanā pieļāva trīs kļūdas.

Rastorgujevs ar četrām kļūdām šaušanā finišēja 26. vietā, uzvarētājam piekāpjoties par nepilnām trim minūtēm.

Rastorgujevs pirmajās divās šaušanās, kas bija guļus, šāva nekļūdīgi, kas viņam pirms trešās ugunslīnijas ļāva atrasties augstajā desmitajā pozīcijā. Tomēr pirmajā stāvus šaušanā Latvijas biatlonists nesašāva uzreiz trīs mērķus, kas viņu atmeta uz trešā desmita beigām, bet pēc ceturtās ugunslīnijas viņš bija spiests slēpot vēl vienu soda apli un beigās samierinājās ar 26.vietu.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 542 punktiem ir norvēģis J.T.Bē, tālāk ar 412 punktiem ir krievs Aleksandrs Loginovs, bet pēc tam ar 342 punktiem seko Furkads.

Tikmēr Rastorgujevs ar 72 punktiem ir 38.pozīcijā

Latvijas vadošais biatlonists piektdien sprintā bija 23.vietā, kamēr Aleksandrs Patrijuks bija 74.vietā, kamēr Roberts Slotiņš neizgāja uz starta, tādējādi viņiem iedzīšana gāja secen.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirms tam sestdien desmit kilometru iedzīšanā iedzīšanā dāmām uzvaru guva Itālijas biatloniste Lisa Vitoci, svinot otro panākumu trīs dienās, kamēr latviete Baiba Bendika ar piecām kļūdām šaušanā ieņēma 47.vietu.

Latvijas vadošais biatlonists Rastorgujevs sezonas trešo posmu Čehijā izlaida slimības dēļ, bet pēc svētku pauzes viņš ir tiktāl izveseļojies, lai varētu piedalīties sacensībās Oberhofā. Kā aģentūrai LETA šonedēļ teica sportists, viņš vēl nav gatavs par visiem 100%, bet ar komandu uz šo posmu devies, lai saprastu, kādā viņš ir gatavībā un kādu plānu sastādīt atlikušajai sezonas daļai.

Sezonas pirmajā posmā Pokļukā Ratorgujevs guva 16.vietu sprintā, bet pēc tam labākajā trīsdesmitniekā individuālajās sacensībās vēl nav iebraucis, turklāt otro etapu Hohfilcenē viņš noslēdza priekšlaicīgi, nestartējot iedzīšanā.

Šis posms svētdien noslēgsies ar stafetes sacensībām.

Starpsezonā Rastorgujevs noalgoja kādreizējo norvēģu biatlonistu un tagadējo treneri Frūdi Andresēnu, kurš savulaik izcīnījis trīs medaļas olimpiskajās spēlēs. Līdz ar to Latvijas sportists pārtrauca sadarbību ar savu ilggadējo treneri Intaru Berkuli.

Rastorgujevs pēc olimpiskajām spēlēm Phjončhanā, kur neizdevās nostartēt tā kā cerēts, bijis dziļās pārdomās par savu nākotni Latvijas biatlonā. Olimpiādē viņš labāko rezultātu sasniedza iedzīšanas distancē, kur ieņēma 12. vietu. Vēl viņš sprintā palika 24. vietā, distancē ar masu startu ieņēma 28. pozīciju, bet 20 kilometru individuālajā distancē ar sešām kļūdām šaušanā bija vien 59. pozīcijā.

Savukārt Pasaules kausa kopvērtējumā Rastorgujevs ieņēma 13. vietu, kas ir viņa karjeras rekords. Sezonas septītajā posmā Kontiolahti viņš sprinta sacensībās izcīnīja otro vietu, šāda līmeņa sacensībās uz goda pjedestāla kāpjot otro reizi karjerā.

Bendikai jaunā Pasaules kausa sezona sākās lieliski, jo pirmajā posmā viņa izcīnīja augsto piekto vietu 15 kilometru individuālajā distancē, šajā disciplīnā sasniedzot karjeras rekordu. Viņa šāda līmeņa sacensībās piekto vietu izcīnīja arī 2016. gada februārī, kad Kanādā sprintā bija piektā. Piektā pozīcija ir visu laiku augstākais rezultāts Latvijas sieviešu biatlona vēsturē, jo savulaik veiksmīgākā latviešu biatloniste Madara Līduma Pasaules kausa posmos nespēja karjeras laikā izcīnīt augstāku vietu par desmito.

Tiesa, nākamajā posmā Hohfilcenā, Austrijā, Bendika nevienā no disciplīnām nespēja iekļūt labāko trīsdesmitniekā, bet trešajā posmā Nove Mesto viņa guva 25. vietu sprintā.

Bendika iepriekšējā sezonā Pasaules kausa kopvērtējumā palika 55.vietā, savukārt Phjončhanas olimpiskajās spēlēs viņa nevienā no distancēm nespēja ielauzties labāko trīsdesmitniekā.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi, tostarp pasaules čempionāts, kas martā notiks Estešundā, Zviedrijā. Savukārt sezona noslēgsies uzreiz pēc tam nākamajā etapā Norvēģijā.