Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Rastorgujevs: Slimības dēļ savu patieso gatavību šosezon vēl neesmu parādījis

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs slimības dēļ savu patieso gatavību gūt augstus rezultātus šosezon vēl nav parādījis.

Rastorgujevam sezonas sākums bijis smags, jo viņš cīnījies ar slimību, kas liegusi uzrādīt labākos rezultātus. Veselības likstu dēļ viņš nepabeidza sezonas otro posmu Hohfilcenē un devās mājup, bet trešajā etapā Čehijā viņš nemaz nestartēja, savukārt tagad devies uz šonedēļ gaidāmajām Pasaules kausa sacensībām Oberhofā.

"Tagad jau jūtos labāk nekā iepriekš, jo pirms tam bija ļoti slikti," neslēpa Rastorgujevs, kurš pirms sezonas ceturtā posma pabija mājās un turpat aizvadīja treniņnometni. "Pēc slimības pamazām atsāku trenēties, lai gan nebija viegli, bet pamazāk paliek labāk. Šobrīd noteikti vēl neesmu gatavs skriet par visiem 100%. Tomēr tik un tā izlēmām atbraukt uz Oberhofu un mēģināt izkustināt ķermeni, lai sapratu, kādā līmenī esam un kādu sagatavošanās posmu sastādīt tālāk."

Rastorgujevs noslimoja sešas nedēļas, un vīruss viņu skāra jau pirms Pasaules kausa sezonas, bet tagad galvenais uzdevums ir saprast, kā pareizāk iziet no radušās situācijas.

"Simptomi ir pārgājuši, bet tik un tā balss man jau kādu septīto nedēļu ir ciet. Fiziski gan jūtos krietni labāk nekā līdz šim, bet, kad atbraucu no Hohfilcenes, bija krīzes posms, jo nevarēju normāli pakustēties," atklāja Rastorgujevs.

Latvijas biatlonists uzsvēra, ka šobrīd nekādi mērķi sezonai nav izvirzīti, jo vispirms ir jāsaprot, kas notiek ar veselību.

"Nebija viegli gan fiziski, gan psiholoģiski. Turklāt pirms sezonas aizvadījām labu sagatavošanās posmu, bet to mēs uz pārējo biatlonistu fona tā arī neesam ieraudzījuši, jo traucējusi slimība. Tas viss sākās jau pirms Pasaules kausa - tobrīd šķita, ka paliks labāk, bet nekā, turklāt bija vēl citas komplikācijas, ko ārzemēs nevarējām konstatēt - to varēja izdarīt vien tad, kad atbraucām mājās," atklāja Rastorgujevs.

Sportists teica, ka bija pareizs lēmums Pasaules kausa otro posmu noslēgt priekšlaicīgi, tomēr vienlaikus piebilda, ka, iespējams, šādu soli vajadzēja spert ātrāk un doties mājās jau pirmā etapa laikā.

Starpsezonā Rastorgujevs noalgoja kādreizējo norvēģu biatlonistu un tagadējo treneri Frūdi Andresēnu, kurš savulaik izcīnījis trīs medaļas olimpiskajās spēlēs. Līdz ar to Latvijas sportists pārtrauca sadarbību ar savu ilggadējo treneri Intaru Berkuli.

Rastorgujevs izmaiņas savā komandā gan vērtē pozitīvi.

"Vajadzēja kaut ko mainīt, ieviest citādāku domāšanu. Ar Berkuli kopā bijām ilgi - divus olimpiskos ciklus, tāpēc pārmaiņas bija nepieciešamas," apmierinātību pauda Rastorgujevs. "Pirmssezonas sagatavošanās posmā uzzināju daudz ko jaunu, treniņi bija citādāki un interesantāki, turklāt pats process bija motivējošāks."

Pasaules kausa kopvērtējumā Rastorgujevs ar 39 punktiem ir 44. pozīcijā.

Šonedēļ Pasaules kausa posmā Oberhofā ceturtdien un piektdien tiks aizvadītas sprinta sacensības, kamēr sestdien un svētdien būs iedzīšana un stafetes.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi, tostarp pasaules čempionāts, kas martā notiks Estešundā, Zviedrijā. Savukārt sezona noslēgsies uzreiz pēc tam nākamajā etapā Norvēģijā.