Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Min iemeslu, kādēļ 18. dzimšanas dienā pašnāvību izdarīja britu snovborda zvaigzne

© TEAM GB

Kā iepriekš vēstīts, pēkšņi aizsaulē aizgāja 18 gadus vecā britu snovborda zvaigzne Elija Soutera, kurai paredzēja spožus panākumus sportā. Meitenes tēvs minējis iemeslus, kādēļ Elija atņēma sev dzīvību.

Britu portāls "Metro" ziņo, ka meitene varētu būt izdarījusi pašnāvību, jo viņa cīnījās ar stresu, kas saistīts ar piedalīšanos augsta līmeņa sacensībās. Šādu varbūtību izteicis Elijas tēvs.

Traģiski, bet viena muļķīga doma var cilvēku novest līdz bezizejai

Meitene 25. jūlija rītā tika atrasta mirusi mežā, netālu no mājām Francijas Alpos. Sportistes tēvs Tonijs atklājis, ka viņa vienmēr vēlējusies būt labākā un nevienu nepievilt.

TEAM GB

Savā pirmajā publiskajā intervijā Tonijs Souters norādījis, ka viss sākās ar to, ka viņa nokavēja lidojumu, ar kuru bija paredzets kopā ar britu komandu doties uz treniņnometni. Elija domājusi, ka viņa ir pievīlusi savus komandas biedrus un ģimeni. "Traģiski, bet viena muļķīga doma var cilvēku novest līdz bezizejai, jo uz bērniem tiek izdarīts liels spiediens," BBC skaidro Elijas tēvs, kurš atzina, ka meitai bijušas garīgās veselības problēmas, tieši sakarā ar stresu sacensību laikā.

Soutera pērn izcīnīja bronzu Eiropas jaunatnes Olimpiskajā festivālā, nesot Lielbritānijas karogu noslēguma ceremonijā. Vēl tikai šomēnes viņa tika iekļauta Lielbritānijas pieaugušo izlases sastāvā gaidāmās sezonas Eiropas kausa sacensībām snovbordkrosā. Viņa cerēja uz dalību 2022. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Pēdējās nedēļās Soutera bija trenējusies ārzemēs, bet tēvs nāves brīdī atradās Lielbritānijā.