Pēc hokeja izlases spēles vārds "Latvia" iekļūst "Twitter" visvairāk lietoto vidū

Pēc Latvijas hokeja izlases pēdējās spēles Vankūveras olimpisko spēļu turnīrā, trešdienas rītā vārds "Latvia" pirmo reizi vēsturē iekļuvis starp sociālajā tīklā "Twitter" visaktīvāk lietotajiem vārdiem.

"Latvia" vispasaules tā brīža visaktīvāk lietoto vārdu topā atradās pat piektajā pozīcijā, bet pēc tam ilgāku laiku ieņēma sesto vietu, lietotājiem minūtes laikā veicot aptuveni un pat vairāk 20 ierakstus ar šo vārdu.

Tas nekavējoties izraisījis dažādus jokus. Latvijas lietotāji ironizēja, ka valsts, kuras "budžets ir nulle" kļūst tik slavena hokeja izlases dēļ, bet ārzemju lietotāji prasīja gan, kas ir Latvija, gan jokoja, sakot, ka viņu "portatīvais dators ir lielāks par Latviju".

Tāpat tika izteikts pieņēmums, ka Latvija nākamreiz sarakstā varētu iekļūt tikai tad, ja, piemēram, tenisists Ernests Gulbis uzvarētu kādā no prestižajiem "Grand Slam" turnīriem.

Latvija šī sarakstā desmitniekā uzkavējās aptuveni pusstundu.

Jau ziņots, ka Latvijas hokeja izlase otrdien Olimpiādes "play-off" spēlē par iekļūšanu ceturtdaļfinālā saspringtā cīņā pagarinājumā ar rezultātu 2:3 (0:2, 0:0, 2:0, 0:1) piekāpās Čehijas valstsvienībai, izstājoties no turpmākā turnīra.