Šodien Latvijā atgriežas kamaniņbraucēji brāļi Šici

© Romāns Kokšarovs

Šodien plkst.16 Siguldas Svētku laukumā novada dome un iedzīvotāji sveiks siguldiešus Andri un Juri Šicus, kuri šonedēļ izcīnīja olimpisko sudraba medaļu Vankūveras olimpiskajās spēlēs kamaniņu braukšanā divniekiem, informē Siguldas novada domē.

Pasākuma laikā būs iespēja saņemt brāļu Šicu autogrāfus.

Latvijā sportisti ielidos plkst.13.50. No Vankūveras atgriezīsies Juris un Andris Šici kopā ar saviem kolēģiem - Mārtiņu Rubeni, Annu Orlovu, Gunti Rēķi un Ināru Kivlenieku. Kopā ar sportistiem no ziemas olimpisko spēļu norises vietas atlidos Latvijas Kamaniņu sporta federācijas treneri Jānis Liepa un Sandris Bērziņš, kā arī daktere Zane Krūze.

Starptautiskajā lidostā "Rīga" Latvijas Olimpiskā komiteja un Latvijas Kamaniņu sporta federācija atlētiem rīkos svinīgu sagaidīšanu.

Jau ziņots, ka par godu siguldiešu izcīnītajai olimpiskajai sudraba medaļai Vankūveras olimpiskajās spēlēs kamaniņu braukšanā divniekiem kopš ceturtdienas Siguldas centrā ir pacelti Latvijas valsts karogi.

"Mēs lepojamies ar siguldiešiem, kuri ar savu neatlaidību un mērķtiecību pierāda, ka ir pasaules līmeņa profesionāļi un izcīna augstākos apbalvojumus sportā. Aicinu visus novadniekus sagaidīt brāļu Šicu atgriešanos dzimtajā Siguldā un sveikt ar izcīnīto olimpisko medaļu, parādot, ka mēs lepojamies par saviem novadniekiem un novērtējam viņu sasniegumus," saka novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Kopumā Siguldas novadu Vankūveras olimpiskajās spēlēs pārstāv pieci dalībnieki.

Jau ziņots, ka pēc pirmā brauciena latvieši atradās otrajā vietā, atpaliekot vienīgi no austriešiem Andreāsa un Tomasa Lingeriem. Arī pēc otrā brauciena situācija nemainījās. Divu braucienu summā Šici no uzvarētājiem atpalika par 0,264 sekundēm.

Lingeri par labākajiem kļuva arī 2006.gada Turīnas olimpiskajās spēlēs, kad Šici palika septītajā vietā.

Līdz ar to Šici izcīnīja Latvijai otro godalgu ziemas olimpiskajās spēlēs neatkarīgās brīvvalsts vēsturē. Pirms četriem gadiem cits kamaniņu braucējs Mārtiņš Rubenis tika pie bronzas Turīnas olimpisko spēļu vīriešu sacensībās.

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.