Silovs krīt un pusfinālā neiekļūst

© Scanpix/AFP

Latvijas šorttrekists Haralds Silovs šonakt nav kvalificējies pusfinālam 1000 metru distancē. Ceturtdaļfinālā viņš savā skrējienā ieņēma 4., pēdējo, vietu, distances laikā krītot. Kopumā viņam 16. vieta.

Silovs šonakt startēja savā trešajā disciplīnā Vankūverā. Pirms tam Haraldam bija 10. vieta šorttrekā 1500 metros un 20. vieta ātrslidošanā 5000 metru distancē. Priekšsacīkstes tika aizvadītas jau iepriekš, Silovam pārliecinoši kvalificējoties finālam.

Šodienas distanci viņš veica ceturtajā skrējienā, kurā startēja arī galvenais favorīts uz zeltu korejietis Ho Suks Lī. Jau sākumā latvietis uzņēmās līdera godu, kāpinot skrējiena tempu. Ar 245. numuru slidojošajam latvietim veicās labi, izrāvienu veica korejietis Ho Suks Lī, apejot Haraldu, neilgi pirms beigām Haraldam izslīdēja labā kāja un viņš krita. Silovs distanci pieveica, taču ar pārliecinoši sliktāko laiku starp visiem sportistiem. Rezultātā 16. vieta, visas cerības uz pusfinālu tika izsētas vējā.

Šorttreks 1000 metri vīriešiem

V Sportists Valsts Laiks

1. LEE Ho-Suk Koreja 1:24.980 Q

2. HAMELIN Francois Kanāda 1:25.037 Q

3. LIANG Wenhao Ķīna 1:25.060

4. SILOVS Haralds Latvija 1:50.292

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.