Pēc pirmajām divām dienām olimpiādes līdere - Francija

Pēc Vankūveras ziemas olimpisko spēļu pirmajām divām dienām līdere kopējā medaļu ieskaites vērtējumā ir Francija, kas kā vienīgā pagaidām ieguvusi divas zelta godalgas.

Augstākā kaluma medaļas no Francijas sportistiem svētdien izcīnīja ziemeļu divcīņas meistars Džeisons Lamī-Šapuī un biatlonists Vensāns Žajs, kurš triumfēja desmit kilometru sprinta distancē. Tāpat Francijas rēķinā šobrīd ir viena bronza, kuru Olimpiādes pirmajā dienā 7,5 kilometru sprintā ieguva biatloniste Marija Dorina.

Ar vienu zelta godalgu un trim sudraba medaļām šobrīd kopējā medaļu ieskaitē otro vietu ieņem Vācija, savukārt vēl vismaz vienu zelta godalgu spējušas izcīnīt ASV, Kanāda, Dienvidkoreja, Čehija, Nīderlande, Slovākija un Šveice.

Kopumā godalgas olimpisko spēļu pirmo divu dienu sadalītajos desmit medaļu komplektos spējuši iegūt 16 valstu sportisti.

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.

Svarīgākais