Vankūverā vardarbīgi protesti pret Olimpiskajām spēlēm

© AFP

Maskās tērpti olimpisko spēļu pretinieki sestdien uzsāka vardarbīgus protestus un sāka demolēt Vankūveras vecpilsētu.

Protestētāji kāvās ar policistiem, sita logus un dauzīja mašīnas.

Sadursmēs ievainoti divi policisti, bet protestētājiem mediķu palīdzība nav bijusi vajadzīga. Vairāki protestētāji arestēti.

Jau ziņots, ka piektdien aptuveni 105 protestētāju dēļ organizatoriem nācās nedaudz izmainīt olimpiskās lāpas stafetes maršrutu.

Aptuveni 150 protestētāji bija pulcējušies netālu no "BC Place" stadiona, kur norisinājās atklāšanas ceremonija, lai kaut nedaudz aplūkotu olimpisko lāpu. Tomēr vairāki desmiti policistu apturēja dažādus plakātus nesošos protestantus, neļaujot tiem traucēt lāpas nešanas stafeti.

Konvojs ātri vien mainīja maršrutu un stafete netraucēti varēja turpināties.

Savukārt vakarā, atklāšanas ceremonijas laikā protestēja jau aptuveni 1500 cilvēki. Iepriekš organizatori bija izteikušies, ka atbalstīs protestus tik ilgi, kamēr tie būs miermīlīgi.

Kā ziņots, vairākas protestantu grupas protestē pret pārāk lielajām Olimpiādes izmaksām, tomēr organizatori mierina, ka olimpisko spēļu laikā būs ļoti augsta drošība, tāpēc uztraukumam nav pamata.

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.

Svarīgākais