Vankūveras olimpiādes dalībniekus antidopinga jautājumos konsultēs sporta ārste no Latvijas

Apliecinot Latvijas medicīnas speciālistu zināšanas dopinga kontroles jautājumos, Pasaules Antidopinga aģentūra uzaicinājusi Sporta medicīnas valsts aģentūras Antidopinga nodaļas vadītāju Lieni Kozlovsku, kā vienu no 8 ekspertiem, kuri Olimpisko spēļu laikā Vankūverā īstenos sportistu informēšanas programmu - "Athlete Outreach".

Programmas ietvaros sporta ārste Liene Kozlovska kopā ar antidopinga ekspertiem no Lielbritānijas, ASV, Serbijas, Krievijas, Kanādas, Korejas un Mongolijas Olimpiskā ciemata Antidopinga centrā konsultēs, apmācīs un informēs sportistus un sporta darbiniekus antidopinga jomā.

 

Veselības ministre, profesore Baiba Rozentāle: "Starptautiskā Olimpiskā komiteja un Pasaules Antidopinga aģentūra cīņu pret dopingu uzskata par vienu no būtiskākajiem uzdevumiem sporta vērtību saglabāšanā. Latvijas pārstāvja iekļaušana Olimpiskā ciemata Antidopinga centra ekspertu komandā ir ne tikai augsts mūsu speciālistu kvalifikācijas, bet arī valsts īstenotās antidopinga politikas novērtējums."