Notiks 21.slēpojums "Apkārt Alaukstam"

Februāra pirmajā sestdienā — 6. datumā — Vecpiebalgā norisināsies 21. tautas slēpojums "Apkārt Alaukstam".

Ik gadu slēpojums "Apkārt Alaukstam" norisinās februārī, un tā mērķis ir aicināt skolēnus un ģimenes piedalīties sportiskās aktivitātēs, liekot saprast, ka svarīgākais ir nevis gūt uzvaru, bet izbaudīt kopā būšanas prieku, iesaistoties aktīvā atpūtā, elpojot svaigo Piebalgas gaisu, apskatot Alauksta apkārtni un gūstot pozitīvu enerģiju un emocijas. Šī tradīcija gadu gaitā no vietēja mēroga aktivitātes kļuvusi ne vien par sporta pasākumu, bet arī par lielāko, populārāko un pašreiz vienīgo šādu tik plaša mēroga pasākumu Latvijā, atzīmēja slēpojuma rīkotāji.

Lai sacensības būtu godīgākas, slēpojums notiek divos starta koridoros - viens sporta klasei, kurā startē sportisti un fiziski sagatavotāki slēpotāji, un otrs - tautas klasei - dalībniekiem ar mazāku pieredzi, kuri tajā pašā laikā ir gatavi cīnīties par godalgām un sponsoru sagādātajām balvām. Bet pats svarīgākais šajās sacensībās tomēr ir tautas vienotība un ticība tai, atzīmēja sacensību rīkotāji.

Pirmais slēpojums apkārt Alaukstam notika 1984.gadā. Sākotnēji tā bija entuziastu organizēta izklaide, kas pulcēja toreizējās kopsaimniecības "Alauksts" ģimenes un šefības organizāciju pārstāvjus no Rīgas.

1989. un 1990.gadā slēpojums nenotika, taču, pateicoties Vecpiebalgas pagasta padomes priekšsēdētājam Aivaram Avenam un sporta entuziastam Egilam Johansonam, kā arī vietējo uzņēmēju atbalstam, tautas slēpojums tika atjaunots un virzīts kā tautu vienojošākais un unikālākais distanču slēpojums.

Četrus gadus slēpojums izpalika nepietiekamās ziemas klātbūtnes dēļ.

Slēpojumā jau piedalījušies Latvijas labākie bijušie un pašreizējie slēpotāji un biatlonisti, tostarp olimpieši Raivis Zīmelis, Imants Vītols un Ineta Kravale, Aivars Bogdanovs, Ilmārs, Anžela un Anete Briči, Oļegs Andrejevs, brāļi Eiduki, Līga Glāzere, Zigfrīds un Jānis Hermaņi, Jānis Kaimiņš, Pēteris Kokorēvičs, Madara Līduma, Gerda Krūmiņa, Edgars Piksons, Kaspars Dumbris, Jānis Bērziņš, Kristaps Lībietis, Oļegs Maļuhins, Pēteris Sardiko, Agris Raugulis, Jēkabs Nākums, Jānis Upens, Jānis Pleikšnis, Roberts Raimo, Juris Ģērmanis, Gints Rozenbergs.

Tāpat sacensībās piedalījušies pasaules motosporta zvaigznes Kristers Serģis, Artis Rasmanis, Kaspars Stupelis, Kaspars Liepiņš, brāļi Daideri, vairākkārtējais čempions ūdensmotosportā Zigfrīds Bitainis, Krievijas un Āfrikas bezceļu autosportisti Dzintars Blūms un Kaspars Līviņš, orientieristi Andris Blanks, Renāte Kokorēviča, Ivars Žagars, Ilmārs Limbēns, triatlonisti Anatolijs Ļevša, Jānis Ozoliņš, Viesturs Lejiņš un daudzu pasaules slēpošanas maratonu dalībnieks Jānis Ūlis, bijušais ASV izlases dalībnieks biatlonā Raimonds Dombrovskis, rakstniece Inguna Bauere ar ģimeni, vides filmu veidotāji un ceļotāji Māris un Uģis Oltes, pavārmeistars Mārtiņš Sirmais, kā arī daudzi citi.

Kopumā pa šiem gadiem slēpojumos ir piedalījušies nepilni 5000 interesentu.

Slēpojums notiks sestdien, 6.februārī.

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.

Svarīgākais