Miņina bobs apgāžas trasē

© Reuters

Svētdien Vācijas pilsētas Altenbergas trasē notikušajā piektjā Pasaules kausa posmā bobslejā četrinieku ekipāžu sacensībās Latvijas pirmā ekipāža ar Jāni Miņinu priekšgalā palika piektajā vietā, bet Edgaram Maskalānam 12. pozīcija. Miņina četrinieks nobrauciena laikā avarēja.

Jāņa Miņina pilotētais bobs uz starta devās piektie, startā uzrādot otro sliktāko laiku līdz tam. Trases turpinājumā ātrums bija pietiekams, lai atgūtos un beigās otrā vieta aiz Holkomba, atpaliekot no amerikāņa 0,11 sekundes, bet vietu zemāk esošo vienīgo Kanādas ekipāžu šodienas sacīkstē ar Rašu priekšgalā apsteidza par sešām sekundes simtdaļām.

Jāņa Miņina ekipāža otrā brauciena startā par piecām simtdaļām uzlaboja laiku (5,25), tomēr lieliski otro braucienu aizvadījušo kanādiešu četrinieku ar Rašu priekšgalā neizdevās apsteigt, beigu rezultāts deviņas simtdaļas lēnāks nekā pirmajā braucienā un līdz ar to viena vieta tika zaudēta. Pašā trases finiša taisnē Miņina pilotētais bobs apgāzās. Uzvaru izcīnīja vācietis Andrē Lange, otrais palika amerikānis Holkombs, bet trešajā vietā Popovs.

Svarīgākais